Ce să NU faci niciodată la restaurant. Bune maniere pe care trebuie să le respecţi întotdeauna

| 30 noi, 2013

Bunele maniere s-au tot schimbat de-a lungul timpului, insa oricat de permisive ar fi in prezent, sunt unele pe care trebuie sa le respecti neaparat.

Desfa servetul si pune-l pe genunchi. Intotdeauna. Nu-l ignora pentru ca este acolo ca sa-ti faca viata mai usoara. Dupa ce ai terminat de mancat, pune-l pe masa, langa farfurie. Niciodata pe scaun.

Nu-ti tine coatele pe masa, oricat de confortabil ar fi. Tine-ti mana stanga in poala daca nu o folosesti.

Nu vorbi cu gura plina. Orice ai avea de zis, merita sa astepte. De asemenea, mesteca cu gura inchisa si nu face zgomote.

Nu vorbi prea tare. La masa, trebuie sa tii o conversatie placuta cu ceilalti. Nu aduce in discutie subiecte care creeaza tensiuni sau suparare.

Nu-ti sufla nasul la masa. Daca nu te poti abtine, cere-ti scuze si mergi pana la toaleta.

Da-ti telefonul pe silent sau inchide-l. In niciun caz nu-l scoate pe masa si nu-l butona. Stim ca este la moda sa faci poze in timp ce mananci, dar incearca sa te abtii. Bucura-te de mancare si de prietenii cu care iei masa. Daca trebuie sa raspunzi la telefon, retrage-te si iesi afara sa vorbesti.

Spune “Scuze” sau “Revin imediat” inainte sa pleci de la masa. Nu spune niciodata ca mergi la toaleta.

Nu impinge farfuria din fata ta dupa ce ai terminat. Las-o acolo unde este si asteapta chelnerul sa o ridice.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ