Cum să mănânci măslinele cu sâmburi la restaurant

| 19 ian, 2014

Nu stii cum sa le mananci si le lasi in farfurie, desi iti fac cu ochiul? Nu mai face greseala asta. Conform regulilor de bune maniere, exista 3 reguli simple pe care sa le respecti, in functie de situatie.

1. Maslinele sunt, in principiu, finger foods. Adica acele gustari servite ca aperitiv sau ca garnitura pe care le poti manca direct cu degetele. Asa ca serveste-le cu incredere. Maslinele mici le poti baga direct in gura, iar pe cele mai mari le poti manca din doua muscaturi. Samburii se inlatura cu degetele si se pun pe marginea farfuriei.

2. Daca sunt intr-un cocktail, cum este cazul celebrului Martini, se bea toata bautura, iar maslina este consumata prin inclinarea paharului. Daca ai o scobitoare, poti sa o servesti oricand.

3. Daca maslinele sunt parte dintr-o reteta, se consuma intocmai ca preparatul respectiv. Adica, daca vorbim de o salata, se manananca cu furculita, si tot asa este indepartat si samburele.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 mar, 14:08
Fani Rarinca
Felicitari!
Excelent articolul. Felicitari!
Te astept si pe blogul meu http://fanautodidact.ro
La inscriere poti sa descarci gratuit ebook-ul Aminteste-ti cum sa fii fericit!
19 ian, 2014
Pop Eugenia
maslinele
Maslinele se pot manca cu totul,samburii se pot inghitii,sunt foarte buni,stomacul ii digera,mai ales,daca ai hiperaciditate.
19 ian, 2014
Alin
Pe bune?!
Am inteles ca trebuie sa mananca maslinele.. dar ce fac cu samburii dupa ce 'm-am ales' cu ei in gura? Bag degetele dupa ei sau ii scuip?
12 mar, 2014
cristi
Maslinele se inghit
Ele se digera, si chiar fac foarte bine la stomac. De cand ma stiu, eu inghit samburii de masline si n-am patit nimic.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ