Cinci TRUCURI la care apelează restaurantele pentru a te face să mănânci ÎN EXCES

| 12 mar, 2014

Te afli în faţa unei farfurii pline cu cartofi prăjiţi aurii, îmbrăcaţi în caşcaval ras, şi nu te poţi abţine să nu-i guşti… Şi asta deşi tocmai ai terminat o porţie mai mult decât generoasă de supă. Brusc, ţi se face sete, apoi poftă nebună de “ceva dulce".

Te-ai întrebat vreodată ce se află în spatele foamei de lup care te cuprinde imediat ce te aşezi pe scaun, când iei masa în oraş? Nu te speria! De vină sunt restaurantele care, apelând la trucuri îndelung studiate, îţi seduc simţurile într-un mod halucinant… Rezultatul final? O notă de plată cât mai “apetisantă”. Fireşte, pentru restaurant.

Analizând cu atenţie următoarele indicii oferite te poţi feri de capcanele întinse:

1. Băuturile

Muzica şoptită şi luminile discrete asigură o stare de relaxare generală, mai ales după o zi extenuantă la serviciu… Fără să-ţi dai seama, vei consuma pahar după pahar… Alcoolul este recunoscut pentru capacitatea de a creşte apetitul pe termen scurt. Efectul? Porţiile de mâncare vor deveni insuficiente. Veşti bune pentru patronii de restaurant, dar neplăcute pentru consumatori, în special pentru cei care se luptă cu kilogramele în plus.

2. Meniul

Cuvinte atent alese, ca făcut în casă, ca la mama acasă, ca la bunica, cremos, sunt gândite pentru a seduce simţurile consumatorului, transmiţându-i senzaţii şi imagini de confort şi siguranţă. În realitate, însă, “cremos” înseamnă “plin de grăsime”, iar plăcinta “ca la mama acasă” ascunde kilograme de zahăr.

3. Răcoarea

În cele mai multe restaurante este răcoare. Când intri într-o încăpere rece, brusc simţi nevoia să te înfăşori într-o pătură călduroasă. Cum nu ai aşa ceva la îndemână, te salvezi cu o supă fierbinte,  o porţie caldă de cartofi prăjiţi, o porţie de paste aburinde, o ciocolată caldă… Şi câte şi mai câte! Gercetătorii germani au observat că, scăzând temperatura cu 10 grade, consumul de mâncare creşte cu până la 20%.

4. Muzica

Se ştie, restaurantele şi localurile pun muzică pentru a te face să petreci mai mult timp înâuntru şi să suplimentezi, astfel, consumaţia. Dacă berăriile aleg o muzică ritmată, care să te facă să termini mai repede consumaţia şi să eliberezi locul pentru a permite noilor clienţi să se instaleze, restaurantele aleg o muzică liniştită, ambietală, tocmai pentru a crea acea atmosferă de confort şi siguranţă.

5. Televizorul

O “regulă” nescrisă care se aplică şi acasă, şi la restaurant: când urmăreşti filmul sau emisiunea preferată, mănânci mai mult decât ai vrea. Televizorul fixat strategic în faţa mesei nu face decât să-ţi sporească apetitul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ