Ce se întâmplă dacă bei în fiecare zi cafea. 11 efecte surprinzătoare

| 18 oct, 2013

Conform unui studiu, 54% dintre americanii care au trecut de 18 ani consuma cafea in fiecare zi. Dar care sunt efectele ei reale, exceptand faptul ca putem rezista mai mult timp fara somn?

Huffington Post a strâns o listă prezentată de experţi cu efectul consumului zilnic de cafea.

În primul rând, cafeaua oferă, conform unui studiu realizat în anul 2005, cel mai mare număr de antioxidanţi pentru consumatori, chiar mai mult decât fructele şi legumele.

Un alt efect al cafelei este relaxarea, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Naţională din Seoul ajungând la concluzia că, numai dacă mirosiţi cafeaua, organismul atinge un nivel ridicat de relaxare.

Un alt studiu, din 2012, a prezentat efectul cafelei în lupta cu simptomele bolii Parkinson, explicând că "oamenii care consumă cafea au şanse mai mici să sufere de Parkinson."

Cafeaua este şi un "ingredient" bun în lupta cu ciroza, susţine un studiu publicat de Guardian în anul 2006. În urma unor analize efectuate pe 125.000 de persoane de peste 22 de ani, cei care beau alcool, dar şi cel puţin o cană de cafea pe zi, au cu 20% mai puţine şanse să facă ciroza.

Alt beneficiu al consumului de cafea este şi efectul "fericirii", despre care au scris specialiştii de la Institutul Naţional de Sănătate American. Conform acestui studiu, persoanele care beau cafea sunt mai fericite cu 10%, notează Huffington Post.

Cei de la Harvard au publicat o analiză similară asupra consumului de cafea, specificând că bărbaţii şi femeile care consumă aşa ceva elimină "gândurile sinucigaşe" cu 50%, pentru ca tot cei de la Harvard să susţină că, pentru femei, cafeaua reprezintă şanse mai mici de formare a cancerului la piele.

În topul prezentat de Huffington Post apare şi publicaţia New York Times, care, într-un articol realizat în colaborare cu mai mulţi medici, a scris că o cană de cafea vă poate face atleţi mai buni.

Alte beneficii aparute în top mai sunt şi reducerea riscurilor apariţiei a diabetului zaharat de tipul 2, accelerarea activităţii cerebrale, ceea ce vă poate ajuta să fiţi mai inteligenţi, dar şi un efect de menţinere a creierului cât mai sănătos.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ