Ce se întâmplă dacă ţii ouăle în frigider. Concluzia specialiştilor

| 13 mar, 2014

Ouale trebuie pastrate in frigider, cred unii. Daca stau la temperatura camerei nu se strica, sustin altii. Consumatorii au pareri impartite, de aceea o publicatie britanica a facut o cercetare, ca sa afle care varianta este cea corecta.

Studiul, comandat de Daily Mail, a fost realizat in Marea Britanie si a vizat consumatori impartiti in doua categorii: cei care pastreaza ouale in frigider, in locul special amenajat, de teama ca acestea sa nu se strice, si cei care le tin in bucatarie, la temperatura camerei.

Analizand ouale pastrate timp de 2 saptamani - unele in frigider si altele in camera - cercetatorii au observat ca nu exista nicio diferenta intre ele.

Ouale tinute in camera nu s-au stricat, precizeaza Janet Corry si Rosamund Baird, de la Universitatea Veterinara Bristol.

Si in Statele Unite a fost realizat un studiu similar, cu 2.000 de oua tinute la temperaturi diferite, timp de 4 saptamani.

Concluzia: temperatura ideala de pastrare pe termen lung este de 0,6 - 2,2 grade Celsius.

Unii medici, cum sunt cei de la cunoscuta Clinica Mayo, recomanda aruncarea unor oua care au fost lasate mai mult de doua ore la temperatura camerei.

De cealalta parte, insa, multi bucatari nici nu vor sa auda de refirigerarea acestor alimente, care nu pot fi folosite la gatit atunci cand sunt prea reci.

Asa cum demonstreaza studiul comandat de Daily Mail, potrivit protv.ro, daca acestea sunt consumate in doua saptamani, nu sunt periculoase.

Cercetatorii nu au gasit in ele bacterii periculoase, cum ar fi salmonella, E-coli, listeria sau campylobacter.

Tag-uri: oua
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ