Ce spune Biblia despre consumul de alcool. Pedeapsa care-i aşteaptă pe beţivi pe lumea cealaltă

| 27 feb, 20:08

Iisus a transformat apa în vin la nunta din Cana Galileei, iar Noe, după potop, a sădit viţă de vie. Vinul este folosit şi în cultul Bisericii, dar, cu toate acestea, în Biblie sunt multe locuri unde consumul de alcool este condamnat.

Imediat după potop, Noe a sădit viţă de vie, iar Iisus a făcut prima minune, la cererea Maicii Domnului, transformând apa în vin la nunta din Cana Galileei. Sunt două exemple din Biblie (atât din Vechiul Testament, cât şi din Noul Testament).

Sfânta Scriptură nu condamnă consumul moderat de alcool, ci excesul care duce la tulburarea minţii şi pierderea controlului.

În Cartea Psalmilor (102,16) se arată unul dintre efectele consumului de alcool: „vinul veseleşte inima omului”, iar în Noul Testament, Apostolul Pavel îi scrie lui Timotei: „De acum nu bea numai apă, ci foloseşte puţin vin, pentru stomacul tău şi pentru desele tale slăbiciuni” (1Timotei 5,23).

În schimb, tot Scriptura atrage atenţia asupra efectelor înşelătoare pe care le poate avea consumul de alcool. În cartea Proverbelor (20, 1) este scris că „vinul este batjocoritor, băuturile tari sunt gălăgioase; oricine se îmbată cu ele nu este înţelept”.

Consumul exagerat de alcool care duce la beţie este condamnat, apostolii recomandându-le primilor creştini să aibă mare grijă. „Şi nu vă îmbătaţi de vin, în care este pierzare, ci vă umpleţi de Duhul”, se spune la Efeseni 5, 18-19.

Beţivii sunt condamnaţi în Biblie, despre ei spunându-se că nu se vor mântui, fiind puşi pe aceeaşi treaptă cu cei lacomi sau cu hoţii. „Nici furii, nici lacomii, nici beţivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu”, se spune la 1 Corinteni 6, 10.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ