Ce spune Radu Mazăre despre detenţia lui Nicuşor Constantinescu

| 10 noi, 2014

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a afirmat luni că Nicuşor Constantinescu este îngrijit bine la spitalul Penitenciarului Rahova, dar că acesta are nevoie de un medic oncolog pentru a-l trata, cadru medical care nu există în respectiva unitate spitalicească.

Mazăre a afirmat, totodată, că la spitalul penitenciarului este frig, Constantinescu fiind nevoit să doarmă îmbrăcat.

'Aş vrea să mă duc să îi fac mâine (marţi - n.r.) o vizită. Este în spitalul penitenciarului de la Rahova, am înţeles că este îngrijit bine, dar nu are parte de îngrijire de specialitate, nu există oncolog acolo. Este frig şi are voie la o vizită pe săptămână. Mâine o să meargă fata lui să-i ducă haine pentru că dorm îmbrăcaţi. Eu am să încerc ca, după procesul de mâine, să văd cumva să merg împreună cu Smaranda (n.r. - fiica lui Nicuşor Constantinescu) la el. (...) Însă, asta ştiu, că a reclamat că nu există oncolog şi vrea să fie tratat de oncolog, că e bolnav de cancer', a declarat Radu Mazăre, la finalul unei şedinţe a Consiliului Local Municipal (CLM) Constanţa.

Pe 7 noiembrie, magistraţii Tribunalului Constanţa au confirmat cel de-al doilea mandat de arestare preventivă în lipsă emis pe numele preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean (CJ), Nicuşor Constantinescu, la o zi după ce judecătorii Tribunalului Bucureşti au confirmat arestarea preventivă a acestuia într-un alt dosar.

La Constanţa, Nicuşor Constantinescu este cercetat pentru abuz în serviciu sub formă continuată într-un dosar privind Centrul Militar Zonal.

La Bucureşti, Constantinescu este cercetat în trei dosare, în unul dintre ele fiind trimis în judecată pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obţinerea de foloase necuvenite şi 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor cu obţinerea de foloase necuvenite.

Nicuşor Constantinescu a venit la Bucureşti săptămâna trecută din Turcia, după ce fusese reţinut marţi de Poliţia din Istanbul.

Preşedintele suspendat al CJ Constanţa s-a aflat pentru mai mult timp în SUA, unde a fost supus unor intervenţii chirurgicale. Pe numele său au fost emise două mandate de arestare preventivă de către instanţele din România, deoarece nu s-a mai întors în ţară la data stabilită de procurorii DNA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ