Ce tip de jucător ești?

| 30 noi, 08:33

Există 4 categorii de jucători în lume. Tu în care categorie te încadrezi? Află ce tip de jucător ești și cum să-ți folosești calitățile specifice pentru a obține rezultate mai bune.

Fiecare jucător este diferit, dar majoritatea au anumite caracteristici de comportament comune. Este important să categorizăm un jucător conform tipologiilor din acest articol, pentru a ne adapta schema de joc la caracteristicile adversarilor și coechipierilor noștri.

Pentru a identifica tipologia unui jucător, trebuie să consultăm lucrarea lui Richard Bartle, care este lector principal și profesor onorific de Design de jocuri pe computer la Universitatea din Essex, Marea Britanie.

Care sunt cele 4 tipologii de jucători?

În anii 1990, Dr. Richard Bartle a împărțit jucătorii de joc în 4 tipuri de bază: Performanți, Socializatori, Exploratori și Ucigași.

Potrivit lui Bartle, Performanții câștigă aur și XP, Socializatorii se regăsesc și vorbesc cu prietenii, Exploratorii cutreiera lumea jocului, iar Ucigașii provoacă haos.

Richard Bartle este cel mai bine cunoscut pentru că a co-scris în 1978 prima lume virtuală, MUD, și pentru modelul său din 1996 Player Types, care a fost adoptat pe scară largă de industria MMO. Cartea sa din 2003, Designing Virtual Worlds, este textul standard pe acest subiect și este un scriitor influent cu privire la toate aspectele designului și dezvoltării MMO. În 2010, el a fost primul beneficiar al prestigiosului premiu GDCOnline Game Legend.

Caracteristici ale fiecărui tip de jucător

Cea mai definitorie caracteristică a unui joc este, fără îndoială, capacitatea de a câștiga sau de a pierde. S-ar putea să jucăm jocuri pentru a ne bucura de experiență, dar în adâncul sufletului, ne dorim să câștigăm! Performanții simt acest impuls mai puternic decât alții. Aceștia vor să facă față provocării și să învingă jocul.

Pentru ei, nu este suficient să câștigi pur și simplu. Performanții doresc să împărtășească succesele lor cu toată lumea. Dacă ceilalți oameni nu pot admira vasta lor colecție de trofee, Performanții ar putea să-și piardă motivația de a continua. Scopul lor este să acumuleze statut, pradă și puncte câștigând diferite bătălii din joc ; ei tind să urmeze regulile jocului (spre deosebire de Ucigași).

Dacă Performanții au o mentalitate orientată către rezultate, Exploratorii preferă procesul. Sunt oameni curioși în mod natural, iar această curiozitate este arma ta secretă atunci când vine vorba de a-i implica. Ei ajung pe teritoriul neexplorat al unui joc nou cu dorința de a întoarce fiecare piatră și de a descoperi fiecare secret.

Ucigașii din gaming gestionează funcțiile de joc în alt mod decât scopul pentru care au fost create, cu intenția de a se favoriza și obține avantaje față de ceilalți adversari. Ucigașii nu sunt respectați de alte tipuri de jucători, deoarece stilul lor de joc este agresiv.

Acești oameni pot fi o forță perturbatoare într-un joc. Ei vor încerca fiecare truc subtil pe care îl știu, doar pentru a trece înaintea concurenților lor. În general, Ucigașii văd un singur obiectiv – victorie cu orice preț – și nu le pasă pe cine trebuie să calce în picioare pentru a ajunge acolo.

Spre deosebire de Ucigători, Exploratorii sunt de obicei curatorii de conținut, cărora le place evaluarea și evaluarea funcționalității, sugerează editări, indică conținut suplimentar și semnalează tot ceea ce consideră că este deosebit de util. Vor să descopere sistemele care guvernează lumea jocului, să le înțeleagă aspectele tehnice și să învețe cum să profite de ele.

În timp ce exploratorii se concentrează pe stăpânirea părții tehnice a jocului, Socializatorii se concentrează pe oamenii cu care se joacă. Dacă joacă în echipe, vor să formeze conexiuni cu alți jucători spunând povești, împărtășind tactici și lucrând împreună în cadrul jocului.

Dacă joacă singuri, ca într-un joc de poker sau șah, se vor concentra pe citirea adversarului și vor încerca să-l prindă în capcană și să-l facă să ia toate deciziile greșite.

Unii dintre cei mai buni jucători de poker din lume sunt socializatori, pentru că sunt familiarizați cu manierele mesei. Abilitățile sociale sunt unul dintre cele mai importante elemente care sunt necesare pentru a reuși în acest joc de masă cu mai multe fațete, deoarece manipularea psihologică este fundamentală pentru succes.

Dacă visezi să devii un mare jucător de poker, trebuie să-ți îmbunătățești abilitățile sociale și să-ți perfecționezi interacțiunile umane, pentru că nu este suficient doar să cunoști regulile jocului și ierarhia mâinilor, pentru a deveni cel mai bun. Caracterul și personalitatea îți afectează deciziile la mese. Este important de reținut că cercetarea atentă a jucătorilor te va ajuta să înțelegi ce tipuri de jucători domină mediul și, astfel, te va ajuta să definești modul în care vei satisface nevoile acestora. Este important să facem cercetări și nu doar să încadrăm jucătorii în diferite stereotipuri.

Important este să integrăm un player într-o anumită categorie pentru a ne îmbunătăți interacțiunile cu acesta și pentru a lucra mai bine în echipă.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ