Ce trebuie să ştie cei care vor să meargă la slujba de Înviere

| 08 apr, 2014

Zeci de mii de pelerini din toate colţurile ţării sunt aşteptaţi să participe la bisericile mănăstirilor din judeţ la slujba Învierii Domnului şi să îşi petreacă sărbătorile pascale în aşezările monahale, potrivit Agerpres.

Cele mai căutate mănăstiri din judeţ sunt Agapia, Văratic, Neamţ, Bistriţa, Pângăraţi, Sihăstria sau Petru-Vodă. Majoritatea mănăstirilor au deja spaţiile de cazare ocupate de câteva săptămâni sau chiar de luni de zile.

Cei mai mulţi dintre cei care doresc să se retragă în spiritualitatea mănăstirilor fac parte din grupuri de pelerini care vin de ani de zile în aceste zone.

La alte mănăstiri, cum sunt cele de la Agapia şi Văratic, spaţiile care erau altădată destinate cazării pelerinilor au fost ocupate între timp de măicuţele care s-au călugărit.

Pentru pelerinii care doresc să petreacă sărbătorile pascale în spaţiile puse la dispoziţie de mănăstiri este bine de ştiut că trebuie să respecte toate canoanele bisericeşti, iar la mănăstirile care primesc pelerini în Săptămâna Patimilor, credincioşii trebuie să participe la toate slujbele.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ