Ce trebuie să ştii atunci când cumperi pâine

| 31 dec, 2013

Pâinea este un aliment nelipsit de pe mesele românilor. Fie că este vorba despre clasica franzelă albă sau despre sortimente mai pretenţioase, ca pâinea de secară sau cea cu seminţe, atunci când cumpărăm acest aliment trebuie să avem în vedere mai multe aspecte pentru a ne asigura că ceea ce cumpărăm este de calitate şi sănătos pentru organism.

Preţul poate face, de cele mai multe ori, diferenţa dintre un produs autentic şi unul de proastă calitate, care poartă doar denumirea unui sortiment de pâine, dar nu are şi calităţile acestuia.

Iată câteva informaţii  despre cele mai populare cinci tipuri de pâine:

1. Pâinea albă

Pe lângă ingredientele de bază, respectiv făina albă de grâu, apa, sarea şi drojdia, pâinea albă conţine şi o serie de E-uri menite să o facă mai pufoasă şi mai rezistentă în timp.

Valoarea nutritivă a pâinii albe este foarte mică.

2. Bagheta franţuzească

Bagheta franţuzească este, de cele mai multe ori, tot pâine albă, dar într-o altă formă. O bachetă franţuzească autentică nu are miezul foarte pufos, se învecheşte mai repede şi conţine mai puţini amelioratori.

Diferenţa dintre o bachetă franţuzească autentică şi o bachetă vândută sub acest nume, dar fabricată tot din aluat de pâine albă se observă la preţ, a doua fiind mai ieftină.

3. Pâinea graham

Consumul unui astfel de tip de pâine poate fi foarte sănătos pentru organism datorită conţinutului său mare de fibre şi a cantităţii scăzute de amidon. Grahamul se face din făină neagră, sortiment mai hrănitor decât făina albă care este rafinată mai mult.

În comeţ se practică însă şi comercializarea de pâine fabricată din făină albă colorată pentru a semăna cu pâinea graham. Aceste produse se vând însă la un preţ cu până la 50% mai mic decât cel al pâinii graham autentice.

4. Pâinea de secară

Pâinea de secară este mai indicată pentru consum decât pâinea graham pentru că făina din care este produsă are un conţinut mai mare de fibre şi de proteine decât fâina din grâu.

Şi în cazul său există posibilitatea ca pe rafturile magazinelor să fie expusă sub denumirea de pâine de secară, pâine fabricată din făină albă colorată.

5. Pâinea cu seminţe

Acest sortiment de pâine este considerat, la rândul său, a fi unul foarte sănătos. Verificaţi eticheta atunci când cumpăraţi pâine cu seminţe pentru a vedea procentul de seminţe folosit în fabricarea ei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ