Cea mai gravă eroare judiciară din România: Despăgubiri de 5.000 de euro pentru 12 ani petrecuți pe nedrept în închisoare

| 03 apr, 16:23

Pentru cei 12 ani petrecuti pe nedrept în spatele gratiilor de către Marcel Ţundrea, Curtea de apel Craiova a obligat statul roman la plata a 5.000 de euro cu titlul de reparaţii morale.

Cererea de despăgubiri a fost făcută de fiica gorjeanului, iar solicitarile iniţiale au fost de 12 milioane de euro.

"Admite apelul. Schimbă sentința civilă în sensul că admite acțiunea în parte. Obligă pârâtul către reclamantă la plata unei despăgubiri, reprezentând daune morale într-un cuantum egal cu echivalentul în lei a sumei de 5000 euro, calculat la cursul valutar de la data prezentei hotărâri“, a stabilit Curtea de Apel Craiova, scrie Adevărul
Decizia nu este definitivă, putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Marcel Țundrea a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, din care a executat 12, el fiind acuzat de viol și omor. Presupusa victimă a fost o fată de 14 ani, din satul Pojogeni, lângă Târgu Cărbunești, găsita decedată pe malul unui pârâu în iunie 1992.

Un test ADN realizat în anul 2004 a evidențiat faptul că nu Marcel Țundrea a violat-o pe minora de 14 ani, testele științifice ulterioare indicându-l pe Gheorghe Avram ca autor al faptelor respective. Cei doi sunt din același sat, iar într-o perioada au fost colegi de celula în Penitenciarul Târgu Jiu, Avram fiind condamnat pentru alte infracțiuni violente, inclusiv crimă, produse după întemnițarea lui Țundrea.

Marcel Tundrea a murit pe 18 ianuarie 2007, la scurt timp după ce a fost eliberat.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 apr, 08:11
Valter COJMAN
Propunere
Ar trebui facuta o lege prin care, orice cetatea condamnat pe nedrept la inchisoare, sa fie despagubit, pentru fiecare an de inchisoare, cu 1 000 000 de Euro de catre procurorii, judecatorii, parchetele si instantele implicate in dosarul acestuia. sa vezi atunci cum vor deveni corecti judecatorii si procurorii.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ