Cea mai mare campanie de ecologizare se derulează astăzi la nivel naţional

| 28 sep, 2013

Campania de ecologizare 'Let's Do It, Romania!', cel mai mare proiect de implicare socială din România, se va derula, sâmbătă, la nivel naţional începând cu primele ore ale dimineţii.

Iniţiativa beneficiază de sprijinul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice /MMSC/, iar voluntarii implicaţi în campanie vor colecta, într-o singură zi, deşeuri menajere din arealele naturale (păduri, câmpii, gunoaie de pe malurile pârâurilor şi de pe marginea drumurilor etc.), dar şi din afara oraşelor.

Românii sunt invitaţi să se înscrie în cel mai mare proiect de voluntariat din România direct pe site-ul proiectului, www.letsdoitromania.ro, la secţiunea 'Înscrie-te la curăţenie'. Persoanele care s-au înscris, deja, anul trecut nu trebuie decât să se autentifice cu datele personale în secţiunea 'Profilul tău'.

În plus, voluntarii 'Let's Do It, Romania!' pot utiliza aplicaţia de mobil TrashOut, disponibilă pentru iPhone şi Android, pentru a încărca în orice moment pe harta deşeurilor un morman descoperit în natură. 

Lista punctelor de înregistrare unde participanţii din fiecare judeţ pot merge în dimineaţa zilei sâmbătă, 28 septembrie, este disponibilă pe pagina de Internet a campaniei.

Conform organizatorilor Zilei Naţionale de Curăţenie, ţinta 'Let's Do It, Romania!' în 2013 este creşterea procentajului de reciclare al deşeurilor colectate la 40% din numărul de saci colectaţi, de la 30% în 2012, 26% în 2011 şi 17% în 2010.

În cadrul evenimentului şi-a anunţat participarea şi Administraţia Naţionale 'Apele Române' /ANAR/, printr-o acţiune de ecologizare în zona Barajului Lacul Morii, începând cu ora 9:00, la care sunt aşteptaţi elevi şi profesori din patru licee bucureştene, dar şi reprezentanţi ai instituţiei.

În acest an şi în aceeaşi lună cu România vor face curăţenie generală Olanda, Franţa şi Rusia. 

De asemenea, la nivelul întregului an, peste 96 de ţări vor organiza o zi de curăţenie naţională, prin intermediul mişcării internaţionale 'Let's Do It, World!', cea mai mare acţiune socială organizată vreodată în lume şi care a reuşit să mobilizeze peste 7 milioane de voluntari.

În România, la primele trei ediţii, au participat 650.000 de voluntari, ce au reuşit colectarea a peste 1,6 milioane saci de deşeuri.

Noutatea din acest an a campaniei este implicarea în curăţenie a românilor din diaspora, acolo unde acest lucru va fi posibil.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ