Cea mai mare ţeapă din supermarketuri. Ce fac angajaţii fără ca tu să îţi dai seama

| 14 mai, 11:24

Sigur ți s-a întâmplat să te duci în supermarket pentru câteva produse și ai ieșit de acolo cu cel puțin două plase și cu bani mult mai puțini. Nu este neapărat vina ta, ci a supermarketurilor, care pun în aplicare tot felul de strategii prin care să te facă să cumperi cât mai multe. Încercăm să te învățăm cum să nu cazi în aceste plase.

1. Intrare ispititoare

Ţi-ai dat seama până acum că la intărea în supermarket sunt plasate raioanele de flori sau de patiserie/cofetărie? Dacă stai bine să te gândești, așa e. Scopul este ca acele mirosuri să-ți declanșeze anumite emoții sau să te binedispună, iar efectul este că există șanse mari să pleci de acolo cu flori și cu tort, deși ai venit să cumperi detergent.

2. Cărucioarele imense

Unele supermarketuri au cărucioarele atât de mari, încât încap 100 de role de hârtie igienică. Scopul? Să le umpli. Așadar, data viitoare când te duci în supermarket, alege o varianta mai mică, potrivită pentru lista ta de cumpărături. 

3. Produsele necesare, la urmă 

Cele mai multe supermarketuri așează produsele necesare, precum ouăle sau laptele, tocmai la capătul celălalt față de intrare, așa că o să treci pe lângă multe tentații. Dacă poți de obicei să te ții de listă, foarte bine, fă așa de fiecare dată, dar dacă ajungi la casă cu mult mai multe produse decât ți-ai propus, fă 3 linii la sfârșitul listei, ceea ce înseamnă că îți permiți doar 3 abateri.

4. Poziționare strategică 

Data viitoare când o să te duci în supermarket fii atentă la acest aspect: cerealele scumpe, cu mare conținut de zahăr, sunt așezate la nivelul ochilor copiilor. Sfatul nostru este să nu te grăbești să arunci ceva în coș, ci să compari prețurile și etichitele și, mai ales, să faci puțin sport. Apleacă-te până la cel mai de jos raft, căci s-ar putea să ai o surpriză. 

5. Proaspăt sau congelat?

Pentru că peștii în general sunt aduși de peste mări și oceane, ceea ce vezi tu la raionul de peşte sunt pești decongelati așezați pe un strat gros de gheață. Așadar, alege peștele congelat, căci este de o calitate mult mai bună, la un preț cu până la 40% mai mic. Legumele și fructele sunt congelate în momentul lor cel mai bun, iar dacă produsele sunt în afara sezonului, congelate sunt mai ieftine decât de import. 

6. Ultimele cumpărături, la casă

Atunci când stai la rând la casă ești deja obosită și plictisită, așa că ce mai contează dacă mai iei ceva de pe raft în timp ce aștepți? Rezistă ultimei tentații și nu cumpără produse nesănătoase și de care nu ai nevoie de la casă.

Tag-uri: supermarket
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ