Cea mai scăzută temperatură din această toamnă: minus 3,1 grade Celsius

| 18 sep, 2014

Mercurul termometrelor a coborât, joi dimineaţa, la Miercurea Ciuc, până la minus 3 grade Celsius, cea mai scăzută temperatură din această toamnă.

Meteorologul de serviciu de la staţia meteo Miercurea Ciuc, Tanko Karoly, a declarat că această valoare s-a înregistrat în jurul orei 7,00, după care temperaturile au început să crească uşor.

Şi în celelalte localităţi ale judeţului a fost frig. La Joseni s-au înregistrat minus 0,7 grade Celsius, la Topliţa au fost 0,4 grade, iar la Bucin s-au consemnat 3 grade Celsius.

De asemenea, în timpul nopţii a căzut brumă în mai multe zone ale judeţului.

Meteorologii spun că aceste valori sunt obişnuite pentru judeţul Harghita, supranumit şi Mica Siberie sau Polul Frigului, unde primele temperaturi negative se înregistrează încă din luna septembrie.

Minima absolută a lunii septembrie s-a înregistrat în anul 1977 când termometrele au arătat, la Miercurea Ciuc, minus 10 grade Celsius, în vreme ce maxima a fost consemnată în 1952, când au fost 33,8 grade Celsius.

Societatea de Gospodărire Comunală din Miercurea Ciuc este pregătită să furnizeze încălzire la instituţiile şi la apartamentele racordate la sistemul centralizat, dacă va primi solicitări în acest sens.

Potrivit statisticilor, în ultimii zece ani locuitorii din Miercurea Ciuc au primit agent termic, în medie, 235 de zile pe an.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ