Cea mai scăzută temperatură din acest sezon - minus 13 grade Celsius, la Miercurea Ciuc

| 02 dec, 2013

Cea mai scăzută temperatură din acest sezon, minus 13 grade Celsius, s-a înregistrat, luni dimineaţă, la Miercurea Ciuc.

Meteorologul Petho Devay Ildiko de la Centrul Meteo regional Târgu Mureş a declarat corespondentului MEDIAFAX că cea mai scăzută valoare termică înregistrată în ţară, de minus 13 grade Celsius, a fost consemnată luni la Staţia Meteo din Miercurea Ciuc, în primele ore ale zilei.

Potrivit sursei citate, în Miercurea Ciuc temperatura a scăzut "semnificativ", cu cinci grade Celsius, faţă de valoarea minimă înregistrată duminică dimineaţă.

"Minima zilei şi a sezonului, până acum, de minus 13 grade Celsius, a fost înregistrată la Miercurea Ciuc în jurul orei 04.00. În următoarele ore temperatura a crescut până la minus 11 grade, iar în jurul orei 8.00 a coborât la minus 12 grade Celsius. Scăderea de temperatură este semnificativă, având în vedere că minima înregistrată ieri dimineaţă în aceeaşi localitate a fost de minus 8 grade Celsius", a spus Petho Devay Ildiko.

Temperaturile au coborât până la şi sub limita gerului în toate localităţile judeţului, astfel că minus 11 grade Celsius s-au înregistrat la Joseni, minus 10 grade Celsius la Topliţa, minus 9 grade la Odorheiu Secuiesc şi minus 7 grade Celsius la Staţia Meteo Bucin.

Minima absolută a lunii decembrie în Harghita, de minus 33 de grade Celsius, a fost consemnată în anul 1998 în Miercurea Ciuc. Temperatura maximă a lunii decembrie a fost de 16,8 grade Celsius şi a fost măsurată în anul 1989 tot la Miercurea Ciuc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ