CEA MAI SCĂZUTĂ temperatură din ţară în această iarnă: - 23,6 grade Celsius la Miercurea Ciuc

| 01 feb, 2014

Cea mai scăzută temperatură din această iarnă s-a înregistrat, sâmbătă dimineaţă, la Miercurea Ciuc, unde au fost minus 23,6 grade Celsius, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Meteorologul Lajos Krisztina de la staţia meteorologică din Miercurea Ciuc a declarat corespondentului MEDIAFAX că minima acestei ierni în Harghita, de minus 23,6 grade Celsius, a fost consemnată după ora 04.00 şi a stagnat la aceeaşi valoare timp de aproape două ore, după care s-a instalat ceaţa şi valorile termice au început să urce foarte uşor.

Temperaturi deosebit de scăzute s-au înregistrat şi la Joseni, unde minima dimineţii a fost de minus 20,5 grade Celsius, la Topliţa au fost minus 17,3 grade, iar la Bucin meteorlogii au măsurat o valoare termică minimă de minus 7,4 grade Celsius.

Singura minimă pozitivă în Harghita, de 0,3 grade Celsius, a fost consemnată sâmbătă dimineaţă la staţia meteorologică din Odorheiu Secuiesc.

Meteorologul Lidia Gheorghieş de la Centrul Meteo Regional Târgu Mureş a declarat corespondentului MEDIAFAX că temperatura minimă înregistrată la Miercurea Ciuc sâmbătă dimineaţă a fost cea mai scăzută din ţară şi din acest sezon.

Potrivit acesteia, în zona depresionară din estul Transilvaniei vremea se menţine la fel de geroasă, cu temperaturi similare, "posibil uşor mai scăzute duminică dimineaţă decât cele de astăzi", în special noaptea şi dimineaţa, presiunea atmosferică este ridicată, ceea ce înseamnă că precipitaţiile vor lipsi, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări la munte, unde va spulbera zăpada.

Ninsorile s-au oprit în Harghita, cel mai consistent strat de zăpadă din judeţ, de 55 de centimetri, fiind la Bucin, în timp ce la Miercurea Ciuc statul depus măsoară 34 de centimetri, iar la Joseni 28 de centimetri.

Minima absolută a lunii februarie în Harghita, de minus 35,2 de grade Celsius, s-a înregistrat în anul 1987 în Miercurea Ciuc, iar maxima absolută a lunii, de 16,3 grade Celsius, a fost consemnată în anul 2008 în aceeaşi localitate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ