Cea mai veche staţiune turistică din România. Aerul întâlnit AICI te vindecă de numeroase afecţiuni

| 05 aug, 2014

Păltinişul, situat la câteva zeci de kilometri de Sibiu, este considerat a fi cea mai veche staţiune a ţării nostre. De asemenea, este staţiunea  situată  la cea  mai mare altitudine din România - 1442 m.

Situat la aproximativ 30 km de Sibiu, cu un drum de acces modernizat, Paltinisul este una dintre cele mai iubite statiuni montane. Este prima statiune construita in tara, in anul 1894, de catre Societatea Carpatina Ardeleana a Turistilor. Paltinisul se afla in Muntii Cindrel, judetul Sibiu, la cea mai mare altitudine - 1442 m.

Aerul Paltinisului este unul dintre cele mai curate din intreaga tara. Statiunea se gaseste in mijlocul unei paduri de conifere, al carei aer pur, incarcat de rasini, devine medicament in tratarea afectiunilor generate de stres, surmenaj, astenie, fiind recunoscut mai ales, pentru bunele rezultate in combaterea afectiunilor pulmonare.

Staţiunea se poate lăuda şi cu excelente condiţii de schi, fiind dotată cu 7 pârtii accesibile tuturor împătimiţilor sporturilor de iarnă.

Dacă ajungeţi aici nu trebuie să rataţi drumetiile in Rezervatia Iezerele Cindrelului, la frumoasele lacuri glaciare.

Un obiectiv turistic important este şi Casa Memorială a lui Constantin Noica, care a ales să işi petreacă ultimii ani din viaţă în această staţiune.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ