Cei 675 de aleși pe care legile lui Iordache îi curăță de conflictele de interese

| 18 dec, 12:56

Proiectul celebrului Florin Iordache de modificare a legii ANI ar putea avea efecte devastatoare asupra cazuisticii ANI, avertizează agenția într-un răspuns pentru România Curată.

Practic, toate cazurile Agenției Naționale de Integritate - acolo unde nu s-a ajuns deja la sentințe definitive sau la aplicarea de sancțiuni -ar putea fi anulate. E vorba de 675 de cazuri de parlamentari, primari, președinți de consilii județene și consilieri.

Printre ei și ministrul Transporturilor în Guvernul Tudose, Felix Stroe, găsit incompatibil pe când era consilier local la Constanța. În martie 2015, ANI l-a declarat pe Stroe în incompatibilitate deoarece a deținut simultan funcția de consilier local și pe cea de președinte al Consiliului de Administrație și director general al RAJA SS, regia locală de apă.

Stroe a atacat în instanță raportul ANI și a câștigat la Curtea de Apel Constanța, însă decizia nu este definitivă. Recursul se judecă la Înaltă Curte.

Printre potențialii beneficiari ai schimbărilor legislative se număra parlamentarii Șerban Mihăilescu, Liviu Harbuz, Steluța Cataniciu, Marin Anton, Hubert Thuma, Anghel Stânciu, Iulian Iancu, Ion Călin, Ion Mociolaca, Emanoil Savin, Cornel Resmeriță și foștii parlamentari William Brânză, Petru Călian, Mihăiță Calimente, Cătălin Croitoru, Relu Fenechiu, Mircia Giurgiu, Laurențiu Nistor, Daniel Oajdea sau Mădălin Voicu.

Printre foștii președinți de consilii județene care ar putea să scape că urmare a amendamentelor Iordache se număra Ion Călinoiu de la Gorj, Gheorghe Bunea Stancu de la Brăila și Ioan Molot de la Hunedoara. Printre zecile de primari sau foști primari care ar putea să beneficieze de anularea interdicțiilor sunt fostul edil din Galați, Marius Stan și fostul viceprimar, actual edil în Constanța, Decebal Făgădău.

Lista celor 675 de incompatibili care ar putea scăpa aici.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ