Cel mai mare parc de panouri fotovoltaice din judeţul Sibiu, cu o investiţie de 3,5 milioane de euro

| 23 mai, 2013

Cel mai mare parc de panouri fotovoltaice din judeţul Sibiu, cu 12.410 de panouri pe o suprafaţă de 6 hectare, a fost inaugurat joi în comuna Axente Sever, unde o firmă din Târgu-Mureş a investit 3,5 milioane de euro, a declarat primarul localităţii, Marius Grecu.

'Este cea mai mare investiţie din comuna noastră de după 1990 şi cel mai mare parc de panouri fotovoltaice din judeţul Sibiu. Este vorba de o investiţie privată, 3,5 milioane de euro, suprafaţa parcului este de 6 hectare, puterea este de 3 MW. Noi o să negociem cu Electrica, în funcţie de energia electrică produsă de parc, preţul la iluminatul public în comună, unde factura medie lunară este de 15.800 de lei', a explicat primarul de la Axente Sever.

Acesta a mai spus că un alt beneficiu pentru localitate este suma încasată din taxe şi impozite pe acest teren de 6 hectare, care a crescut de la 240 de lei la 10.000 de lei în urma construirii parcului fotovoltaic, în numai două luni de zile.

Cu o populaţie de aproape 4.400 de oameni, comuna Axente Sever situată în nordul judeţului Sibiu a câştigat şi un investitor care a creat 10 locuri de muncă prin acest parc de panouri fotovoltaice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ