Sibiu: Galele Studenţeşti de Jazz încep luni în cadrul celui mai vechi festival de acest gen

| 13 mai, 2013

Galele Studenţeşti de Jazz, aflate la a 13-a ediţie, încep luni seară, la Teatrul Gong din Sibiu, în cadrul celui mai vechi festival de acest gen din România, Sibiu Jazz Festival, ajuns la cea de a 43-a ediţie, au anunţat organizatorii.

Serile dedicate studenţilor surprind de fiecare dată prin atmosfera tinerească, plină de entuziasm, care este transmisă invariabil publicului spectator. Jazz clasic şi contemporan, compoziţii originale sau foarte cunoscute, dar "condimentate" cu improvizaţie, toate acestea vor putea fi regăsite pe parcursul celor două seri de concerte ale studenţilor, la Teatrul Gong. Concursul de jazz de la Sibiu îşi continuă menirea de a promova tinerii muzicieni de jazz, împletind educaţia cu competiţia talentelor', a declarat Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.

Prima seară, dedicată în exclusivitate concursului Sibiu Jazz Festival, va reuni atât formaţii nou apărute pe scena jazzistică, precum şi formaţii cunoscute publicului sibian în formule mai mult sau mai puţin diferite cum sunt George Enescu College Jazz 2013 (Bucureşti), Big-Band Gaio (Cluj-Napoca), Earth Wind and Drums (Bucureşti), Youvenis Group (Întorsura Buzăului), Viorica Pintilie Trio (Bucureşti).

Concursul va continua şi în cea de a doua seară cu recitalurile studenţilor. Concertul celor de la Drum Kitchen Berlin, decernarea premiilor şi Gala laureaţilor vor închide marţi serile studenţilor.

Se vor acorda premii pentru cel mai bun solist instrumentist şi cel mai bun solist vocal, cel mai bun band, cea mai bună compoziţie sau aranjament propriu şi Trofeul Sibiu Jazz Festival.

Sibiu Jazz Festival înseamnă şi concerte, precum şi un concurs internaţional, care vor avea loc până duminică, 19 mai, inclusiv. Toate concertele vor avea loc la Sala Thalia din Sibiu, iar preţul biletelor este cuprins între 10 şi 80 de lei.

Sibiu Jazz Festival este considerat unic in România, având in vedere longevitatea, consecvenţa şi numărul impresionant de celebrităţi ale genului, care l-au onorat cu prezenţa. Este cel mai vechi festival de acest gen din România şi unul dintre cele mai vechi festivaluri de jazz din lume, motiv pentru care Sibiul a fost declarat 'Capitala Jazzului' de la noi din ţară. Pe plan mondial, sunt rare festivalurile de gen, care se pot mândri cu o istorie de trei decenii, când însăşi existenţa acestei muzici abia depăşeşte un secol.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ