Iohannis: Regionalizarea ar simplifica accesarea fondurilor UE

| 23 mai, 2013

Dacă se va face regionalizarea şi regiunile vor primi mai multă autonomie, se va simplifica birocraţia în cazul accesării fondurilor UE, a spus prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, totodată şeful comisiei care discută despre regionalizare în cadrul PNL.

"Cauza absorbţiei mici a fost birocraţia autentic românească care a fost construită pe fonduri europene. Simplu de tot. Procedurile sunt foarte complicate, birocraţia este greoaie, sunt prea multe entităţi implicate, prea puţină coordonare între ele. Dacă se face regionalizarea şi regiunea primeşte mai multă autonomie, se poate simplifica birocraţia", a spus Iohannis.

Iohannis a menţionat că problema, în atragerea fondurilor UE, o constituie pregătirea proiectelor, contestaţiile şi reluarea licitaţiilor, care duc la termene foarte lungi. Klaus Iohannis acuză şi evaluări care durează foarte mult, făcute de ADR Centru şi Ministerul Dezvoltării, în cazul proiectelor sibiene.

Municipiul Sibiu a reuşit să atragă finanţare europeană pentru proiecte cu o valoare totală de 569 milioane de lei. Nouă dintre aceste proiecte sunt în desfăşurare, cinci fiind deja finalizate.

Modernizarea străzii Faurului, modernizarea Centrului pentru Copii cu Handicap şi proiectele "Sibiu Baroc Update". 
De asemenea, un proiect important care a obţinut deja finanţarea, este construirea Centrului de cercetare şi telemedicină în bolile neurologice la copii. În prezent se evaluează ofertele depuse pentru atribuirea contractului pentru proiectare şi execuţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ