Cel mai mare producător de energie termo din ţară înfiinţează funcţii pentru rudele noilor sindicalişti

| 24 ian, 2014

Direcţia de Resurse Umane din cadrul CE Oltenia, condusă de Ion Răuţ, va avea două noi posturi. Unul de director adjunct, altul de şef de serviciu, scrie www.pandurul.ro.

Conform unor informaţii, noua organigramă a resurselor umane din companie prevede aceste două funcţii create cu dedicaţie pentru nora unui amic de-al lui Ion Răuţ şi soţia unui sindicalist din Turceni. Ion Cornescu, preşedintele Eurojob, spune că nu este amic cu Ion Răuţ, deşi el a preluat conducerea asociaţiei după ce Răuţ şi-a recuperat postul din companie, conform www.pandurul.ro

Surse din cadrul companiei spun că în direcţia condusă de Ion Răuţ mai apar două posturi. În contextul reorganizării CE Oltenia, cu certitudine cele două funcţii sunt necesare pentru activitatea resurselor umane, însă ele vor fi ocupate de apropiaţi ai directorului Răuţ. În ideea unei bune funcţionări, desigur. Postul de director adjunct Resurse Umane va fi ocupat de Valentina Trofin şi cel de şef serviciu de Roxana Eacobescu.

Nu au putut intra la master

Valentina Trofin este soţia liderului de sindicat de la Turceni, al cărui sindicat a fuzionat recent cu sindicatul lui Eugen Iovan. Roxana Eacobescu este nora preşedintelui de la Eurojob, Ion Cornescu, şi lider de sindicat la organizaţia lui Constantin Creţan. Cornescu spune că nu ştie de promovarea nurorii sale pentru că este la cursuri la Bucureşti şi oricum numirea acesteia nu are legătură cu faptul că el este partener, în asociaţie, cu Ion Răuţ. „Nu ştiu să vă spun nimic, sunt în Bucureşti de trei zile. Eu nu sunt prieten cu domnul Răuţ, cine v-a spus aşa ceva? Aveţi informaţii greşite, nu sunt prieten cu domnul Răuţ. De la dumneavoastră aud (n-red- despre promovarea nurorii), nu ştiu nimic“, a declarat Ion Cornescu.

RU_CEO

Cele două, Trofin şi Eacobescu mai au ceva în comun. Nereuşita la examenul de master pe resurse umane de la Petroşani. Potrivit informaţiilor afişate pe site-ul universităţii, ele au fost respinse deoarece au avut note mici la absolvirea facultăţii. Trofin 6, iar Eacobescu 7. Încercarea eşuată de a intra la master pare să nu fie importantă pentru conducerea CE Oltenia, care mai dă o şansă celor două salariate, dacă universitatea din Valea Jiului nu a vrut.

ASOCIERE

Asociaţia Eurojob a fost creată în octombrie 2010 de directori care fuseseră daţi afară de pedelişti, precum Laurenţiu Ciurel sau Ion Răuţ. Secretar general era Diana Grecu, acum jurist la Jilţ, care a intervenit şi în procesul sindicatelor cu CE Oltenia, iar ulterior a aderat şi avocatul Gheorghe Pecingină. După ce Răuţ a revenit la companie, funcţia de preşedinte a fost preluată de Ion Cornescu. Eurojob a fost constituită ca o asociaţie ce apără minerii şi energeticienii, dar între timp s-a aliat împotriva lor şi este de partea CE Oltenia.

CEO Oltenia este cel mai mare producator termo de energie electrică, îngloband cele mai mari complexuri energetice din Oltenia: Turceni, Rovinari şi Craiova, dar şi fost Societate Naţională a Lignitului Oltenia.

Tag-uri: CEO Oltenia, nepotism
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 ian, 2014
doru rudina
toate institutiile bugetare sunt pline in posturile de conducere de rude si neamuri ,asta-i ROMANIA

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ