Cele mai aşteptate animaţii ale anului 2014

| 07 ian, 2014

Pixar nu lanseazea anul acesta nicio productie, drept pentru care vom avea din nou parte de sequeluri. Rio 2 si How To Train Your Dragon sunt cele mai asteptate si tocmai in perioada de varf a sezonului cinematografic lansarile stagneaza... Cam asa s-ar caracteriza anul abia inceput in ceea ce priveste filmele de animatie, scrie http://www.bitpress.ro.

1. The Nut Job (The Nut Job: Goana dupa alune) – 24 ianuarie

Prima luna din an ni-l aduce pe zburdalnicul Surly, un veveritoi dat afara din parcul fictionalului oras Oakton, fortat sa supravietuiasca in „jungla" citadina. Impreuna cu amicul sau, soarecele Buddy, acesta pune la cale o lovitura indrazneata, ce le va asigura cu varf si indesat hrana pentru iarna. Imbatati de gandul proviziilor uriase de nuci, alune si ale bunatati din aceeasi categorie, cei doi pornesc sa jefuiasca cel mai mare magazin de nuci si alune din oras...
2.The Lego Movie (Marea aventura Lego) – 14 februarie
O animatie cu aspect original si un scenariu-parodie ce se bazeaza mai mult pe replicile si situatiile amuzante... Cu regizorii lui ,,Sta sa ploua cu chiftele” la carma (Phil Lord si Chris Miller), stilizata lume LEGO aduna la un loc o multime de personaje ale DC Comics – Batman, Superman, Green Lantern, Wonder Woman – insa in centrul „marii aventuri" sta Emmet, un tip obisnuit, supus, aparent lipsit de calitati. Un accident face sa primeasca titlul de „Special", ultimul „Maestru Constructor" – de care depinde soarta universului LEGO. Alaturi de un grup de eroi LEGO DC, el trebuie sa treaca de setul de instructiuni pe care le urma orbeste si sa il invinga pe maleficul tiran Lord Bussines, pornit sa distruga lumea LEGO pentru a o recrea dupa propria imaginatie.
3. Mr. Peabody & Sherman (Dl. Peabody si Sherman) – 14 martie
Dupa mai multe incercari nereusite de a transforma in animatie de sine statatoare aventurile cainelui Peabody si a ale baietelului adoptat al acestuia, Sherman, dintr-o celebra serie animata a anilor '60 (The Rocky and Bullwinkle Show), regizorul Rob Minkoff (Stuart Little, The Lion King), cu ajutorul celor de la Dreamworks, aduce pe marile ecrane o antrenanta si plina de neprevazut aventura al carei fir conductor este calatoria in timp.
4. Rio 2 (Rio 2) – 11 aprilie
Dupa succesul international obtinut cu Rio - 484 de milioane de dolari incasari globale - cei de la Blue Sky Studios merg din nou pe mana regizorului Carlos Saldanha si a celor doi papagali macaw Blue si Jewel. Cei doi nu numai ca formeaza acum un cuplu, dar au si trei adorabili urmasi, alaturi de care hotarasc sa paraseasca confortabilul Rio de Janeiro si sa faca o excursie in padurea tropicala amazoniana, pentru a-i invata pe micii papagali ce inseamna viata in salbaticie.
5. The Pirate Fairy (Tinkerball – Zana pirat) – 9 mai
Lumea de basm a zanelor din Tinutul Fermecat prinde din nou viata pe marele ecran (e al cincilea film din serie) iar de aceasta data intriga porneste de la un eveniment ce da peste cap intregul tinut si pune pe jar fiecare dintre locuitorii lui: talentele zanelor se amesteca! Intra in scena o figura indrazneata si cuceritoare, Zarina (Christina Hendricks), dar si versiunea tanara a lui James Hook (Tom Hiddleston).
6.Legends of Oz: Dorothy's Return – 6 iunie
Asa cum ne „avertizeaza" si trailer-ul, Dorothy revine in fantasticul Oz, insotita de vocea talentatei Lea Michelle (Glee) si, cum altfel, de o poveste garnisita din plin de cantece si de culoare. Fata vrea sa afle explicatia pentru devastarea Kansasului, asa ca apeleaza din nou la magie... Afla insa ca nici in Oz lucrurile nu stau tocmai... roz. Tinutul a cazut prada maleficului Jester (o versiune de desen animat a lui Joker), care vrea sa isi exercite controlul asupra intregului tinut transformand toate personajele importante in marionete... Dorothy, alaturi de vechii si noii sai prieteni – un om-beze pe nume Marshal Mallow, o papusa de portelan, un batran copac pe nume Tugg (Patrick Stewart) si o bufnita uriasa numita Wiser (Oliver Platt) nu are insa de gand sa lase Oz-ul pe mana lui Jester.
7. How to Train Your Dragon 2 – 20 iunie
Ar putea fi blockbuster-ul animat al anului. Cei de la Dreamworks nu s-au grabit deloc cu acest sequel (vine la patru ani de la megasuccesul primei parti) si probabil ca asta se va reflecta in calitatea productiei. Si in poveste au trecut ceva ani de la evenimentele anterioare, iar vikingii si dragonii traiesc acum in buna pace. Prietenia dintre Sughit si Stirbul a devenit mai profunda si mai „spectaculoasa" – cei doi se avanta in inalturile cerului, acolo unde nimeni din neamul lor nu a mai ajuns.
8. Planes: Fire & Rescue - 18 iulie
Inca un personaj ce „revine" in cinematografe, spre bucuria celor mici si mirarea adultilor, convinsi de inutilitatea unor secvente h n plus dedicate vehiculelor aeriene transformate in eroi: Stropi, avionul doldora de ambitie, trecut acum la un alt nivel, cel al castigatorilor, al avioanelor „ce-si merita aripile". Dupa cum aflam din trailer, Stropi se alatura echipei de salvare, ce zboara spre „confratii" aflati in pericol, atunci cand altii sunt tentati sa dea bir cu fugitii. De aici o noua suma de pericole, de cascadorii aeriene si replici semi-amuzante ori generatoare de ambitii.
9. The Boxtrolls – 31 octombrie
Amuzant si inedit, asa se anunta noul titlu al studiourilor Laika, creatoarele lui Coraline si Paranorman. Filmul are la baza volumul lui Alan Snow, Here Be Monsters! si il are in centru pe Eggs, un orfan care ajunge sa fie crescut de monstruleti subterani, in hainele unor cutii uzate. Atunci cand parintii sai adoptivi incep sa tremure de frica lui Archibald Snatcher (Ben Kingsley), un mult prea incrancenat responsabil cu deratizarea - care asemenea celorlalti locuitori din Cheesebridge, este dezgustat de ciudatele creaturi - Eggs face echipa cu o fata dornica de aventura si lupta pentru a-si salva prietenii.

 

 

Tag-uri: animaţii, Pixar
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ