Cele mai bune filme din 2014, anunţate de Institutul de Film American

| 10 dec, 2014

Institutul de Film American (AFI) a anunțat cele mai bune 11 filme ale anului 2014, printre care se numără “Birdman”, “12 ani de copilărie/ Boyhood” și “De neînvins/ Unbroken”, transmite Reuters.

American Film Institute a încălcat pentru prima dată tradiția și a anunțat 11 filme, nu zece, pe care le consideră cele mai bune producții ale acestui an, incluzând pe listă pelicule ca „Birdman”, de Alejandro González Iñárritu, „American Sniper”, de Clint Eastwood, „12 ani de copilărie/ Boyhood”, de Richard Linklater, „Foxcatcher”, de Bennett Miller, „The Imitation Game”, de Morten Tyldum, „Interstellar: Călătorind prin univers”, de Christopher Nolan, „În inima pădurii/ Into the Woods”, de Rob Marshall, „Prădător de noapte/ Nightcrawler”, de Dan Gilroy, „Selma”, de Lee Daniels, și „Whiplash”, de Damien Chazelle.

Selecția AFI, realizată de un juriu format din membri ai AFI, profesori, artiști de televiziune și cinema și critici, vine înaintea nominalizărilor pentru premiile Globul de Aur și cele ale Sindicatului actorilor americani (Screen Actors Guild), care vor fi anunțate săptămâna aceasta.

Citeşte şi: TIME: Top 10 cele mai bune şi proaste filme în 2014 VIDEO

Cele trei serii de premii indică, de cele mai multe ori, favoriții pentru cele mai importante categorii ale trofeelor Oscar. Nominalizările pentru premiile Oscar 2015 vor fi anunțate pe 15 ianuarie.

De asemenea, AFI a selectat zece producții de televiziune pe lista sa de show-uri TV de top din 2014, printre care se numără serialul dramatic „Nebunii de pe Madison Avenue/ Mad Men”. Serialele „Urzeala tronurilor”, „The Americans”, „Orange is the new black” au fost, de asemenea, incluse din nou pe lista AFI. Printre noile seriale a căror calitate este recunoscută de AFI se numără comedia „Fargo”, sitcomul „Silicon Valley”, thrillerul „Cum să scapi nepedepsit/ How to Get Away with Murder”, comedia „Jane the Virgin”, serialul dramatic „The Knick” și „Transparent”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ