Cercetătorii de cuplu au ajuns la o concluzie: de ce sunt oamenii predispuși să înșele

| 05 sep, 09:11

Multe cupluri ajung în cele din urmă să se despartă din cauza infidelității. Cu toate că se spune că omul face parte din cei 3% din totalitatea mamiferelor monogame, adevărul este de parte de a fi acesta. De ce înșeală unii oameni?

Specialiștii de la AsapSCIENCE au realizat un studiu care ne arată de ce sunt unii oameni sunt mai predispuși către infidelitate decât alții. Conform acestora, totul depinde de educație, de autocontrol sau de intensitatea sentimentelor față de partenerul de viață.

După cum s-a dovedit, există anumiţi factori genetici care determină o persoană să fie infidelă. Studiul a constatat că cei care au avut o versiune mai largă a receptorilor dopaminergici au fost mult mai predispuşi la infidelitate şi au recunoscut că şi-au înşelat partenerul în trecut.

„Receptorul pentru dopamină, care controlează centrele de recompensă și plăcere din creier, e responsabil pentru eliberarea hormonilor de fericire. După cum știm, sportul, mâncatul și sexul sunt principalele activități care le generează secreția", au declarat cercetătorii.

De asemenea, nivelurile de testosteron ar putea juca un rol important în predispoziţia la infidelitate. Mai multe studii au constatat că persoanele care tind să-şi înşele partenerii au un nivel mai ridicat de testosteron decât cei care rămân monogami.

Dacă partenerul tău. este mereu în căutare de experienţe unice şi aventuri, acesta ar putea intra în categoria „vânătorilor de senzaţii". Acest grup de oameni tind să aibă niveluri mai scăzute de monoamină oxidază - enzima care reglează nivelurile de dopamină din creier. Din acest motiv, ar putea fi mai predispuşi spre a căuta relaţii extraconjugale.

Infidelitatea apare din motive diferite şi există mulţi factori care pot influenţa predispoziţia cuiva de a deveni infidel. Dar, odată ce aţi înşelat, este posibil să vă fie mult mai uşor să repetaţi acest lucru. Un studiu din 2016 publicat în „Nature Neuroscience" a constatat că, în timp, creierul devine mai obişnuit cu minciuna, ceea ce predispune la repetarea infidelităţii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ