Cercetătorii extrag CO2 din aer şi îl transformă în DIAMANTE

| 21 aug, 12:19

Dioxidul de carbon (CO2) este compusul perfect pentru a construi materiale uşoare, dar puternice, şi este, de asemenea, motivul pentru care ne îndreptăm spre o apocalipsă ecologică. Cercetătorii au descoperit o metodă prin care emisiile de CO2 ar putea fi folosite în scopuri benefice pentru industrie şi chiar pentru femei.

Nu-i aşa că ar fi minunat dacă am putea folosi excesul de CO2 din aer, responsabil pentru efectul de seră şi încălzirea climatică, pentru a-l folosi la construirea fuzelajelor de avioane, maşini moderne şi diamante artificiale? Exact acest lucru susţine că a realizat un grup de cercetători de la Universitatea George Washington la o întâlnire recentă a American Chemical Society.

Dacă acest concept este viabil, nu doar proiectele de inginerie ale viitorului ar avea o sursă abundentă de materiale ieftine, dar acesta ar fi, de asemenea, modul prin care planeta ar putea fi salvată.

Vezi AICI cum funcţionează, de fapt, întreg procesul de transformare al dioxidului de carbon în DIAMANTE şi care sunt şansele ca ideea cercetătorilor să fie pusă în aplicare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ