Cererea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea, respinsă de instanță. Decizia nu este definitivă

| 27 apr, 20:25

Magistrații Judecătoriei Sectorului 5 au respins marți cererea de eliberare condiționată a fostului lider al PSD Liviu Dragnea, încarcerat la Penitenciarul Rahova. Decizia instanței nu este definitivă.

Solicitarea fostului lider al PSD a fost respinsă ca neîntemeiată, iar Dragnea poate ataca decizia.

Potrivit hotărârii Judecătoriei Sectorului 5, Liviu Dragnea poate formula o nouă cerere de eliberare condiționată după data de 27 iunie.
  • "Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat DRAGNEA NICOLAE LIVIU. Fixează termen după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată pot fi reînnoite la data de 27.06.2021. În temeiul art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă petentul la plata sumei de 100 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare", este decizia instanței.
Liviu Dragnea, încarcerat la Penitenciarul Rahova, a fost audiat de către magistrați prin videoconferință.
  • "Îndeplinesc condiţiile (pentru eliberarea condiţionată - n.r.). Am stat destul în penitenciar, nu reprezint un pericol pentru societate. Pot face bine", le-a spus Dragnea magistraților.
Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, a susținut că la ieșirea din închisoare fostul lider al PSD va fi angajat la o firmă.
  • "Ne aflăm în faţa unei cereri de liberare condiţionată pe articolul 59 din vechiul Cod penal: a fost stăruitor în muncă şi a dat dovezi temeinice de îndreptare. Atributul dumneavoastră esenţial este să constataţi îndeplinirea condiţiilor. (...)
  • A fost izolat, i s-a permis să iasă la aer o oră pe zi din 24. Între iulie şi februarie a urmat o serie lungă de plângeri. Nu au fost aplicate soluţiile, deşi definitive. Se impune compensarea cu zilele de muncă pentru perioada în care nu i s-a permis să muncească. Inclusiv dreptul la sănătate i-a fost încălcat.
  • A fost carantinat de trei ori, o dată în decembrie şi de două ori ulterior, deşi avea teste negative. Comisia a constatat în unanimitate că a avut o atitudine pozitivă. A achitat prejudiciul din dosar. Aveţi la dosar o societate care îl va încadra în muncă. (...) Să nu uitaţi că suntem în Săptămâna (...) înainte de Paşte", a afirmat Teodosiu, potrivit Agerpres.
Ea a prezentat pasaje din raportul favorabil întocmit de Comisia de liberare condiţionată de la Penitenciarul Rahova: "Deţinutul a avut un comportament în general pozitiv, a beneficiat de mai multe recompense şi o singură sancţiune, care ulterior a fost anulată".

Dragnea este încarcerat la Rahova din 27 mai 2019, după ce a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Penitenciarul Rahova este obligat să îi recunoască fostului lider al PSD zilele de muncă pe care nu le-a prestat după ce i-a fost retras dreptul de muncă de către conducerea închisorii, astfel încât acestea să fie calculate pentru eliberea condiționată. Decizia a fost pronunțată vineri de către Judecătoria Sectorului 5.
Instanța i-a admis fostului lider al PSD o contestație după ce acesta a susținut că a pierdut aproximativ 50 de zile de libertate, după ce Penitenciarul Rahova i-a retras dreptul de muncă în iulie anul trecut, după interviul pe care i l-a acordat din închisoare fostei sale consiliere Anca Alexandrescu.
Dragnea a avut mai multe conflicte cu conducerea Penitenciarului Rahova, unde execută pedeapsa, intentând mai multe procese pe motiv că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii.
Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă, după ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, acum jurnalist la Realitatea Plus. Administraţia Naţională a Penitenciarelor a susţinut atunci că nu a autorizat ca Dragnea să dea acel interviu, iar Penitenciarul Rahova l-a sancţionat pe fostul lider social-democrat cu ridicarea dreptului de muncă în atelierul auto al închisorii.
În 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.
Potrivit DNA, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a menținut ilegal în posturi două angajate - Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul PSD Teleorman, spune DNA.
Conform procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman. El a mai fost acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ