CFR a introdus limitări de viteză de 50km/h pe tronsoanele Bucureşti - Ploieşti şi Bucureşti - Feteşti

| 25 ian, 2014

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a introdus limitări de viteză de 50km/h pe tronsoanele Bucureşti - Ploieşti şi Bucureşti - Feteşti din cauza ninsorii viscolite, a anunţat compania într-un comunicat remis AGERPRES.

CFR precizează că pe secţiile de circulaţie Bucureşti Băneasa - Lehliu - Feteşti, Făurei - Urziceni şi Ploieşti Sud - Urziceni - Ciulniţa - Călăraşi trenurile sunt tractate cu locomotive Diesel, din cauza vântului foarte puternic.

Circulaţia feroviară la nivel naţional se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar în jumătatea de sud a ţării trenurile circulă în condiţii de viscol şi ninsoare abundentă.

'La intrare în Complexul Bucureşti Nord, personalul feroviar intervine pentru curăţarea şi verificarea macazurilor care sunt acoperite de zăpadă viscolită. Întârzierile înregistrate de trenurile care sosesc şi pleacă în/din Gara de Nord sunt generate de circulaţia cu limitare de viteză de 50 km/h pe anumite secţii de circulaţie din parcurs şi de intervalele de timp necesare pentru intervenţia personalului feroviar în linie curenta pentru curăţarea şi verificarea macazurilor. În condiţii normale de trafic, trenurile intră în Gara de Nord la un interval de 6 minute însă, în prezent, din cauza zăpezii viscolite care acoperă macazurile, trenurile intră la un interval de 30-40 de minute, deoarece este necesară intervenţia personalului pentru a deszăpezi macazurile pentru fiecare tren în parte', se mai spune în comunicatul CFR.

De asemenea, CFR informează că în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice se va reduce numărul garniturilor pe anumite tronsoane feroviare din jumătatea de sud a ţării, fiind menţinut în grafic un număr de trenuri necesar adaptat la condiţiile meteo nevaforabile şi la solicitările publicului călător.

Potrivit CFR, pasagerii care au achiziţionat bilete la trenurile anulate vor fi redirecţionaţi către trenurile aflate în circulaţie conform graficului. Solicitările de restituire a contravalorii biletelor pentru perioada 24 - 27 ianuarie se vor derula astfel: - se va restitui întreaga contravaloare a biletelor la solicitarea pasagerilor (pentru parcursul neefecutat) la trenurile care înregistrează întârzieri; - în situaţia în care apar modificări în circulaţia trenurilor la care pasagerii au bilete valabile, se pot efectua călătorii la alte trenuri sau pe alte rute fără plata diferenţelor tarifare. De asemenea, în situaţia anulării unui tren, pasagerii vor fi redirecţionaţi către alte trenuri care au aceleaşi destinaţii. În trenuri se pot cumpăra bilete la tariful de la casele de bilete, în situaţia în care pasagerii nu au timp să-şi cumpere din cauza modificărilor de circulaţie.

'Întrucât există în continuare posibilitatea apariţiei de modificări/perturbări în circulaţia trenurilor, rugăm pasagerii ca, înainte de călătorie, să se informeze despre condiţiile meteo şi să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească', se mai spune în comunicat.

Potrivit CFR, companiile feroviare ţin legătura operativ şi centralizat astfel încât personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs si cel din gări să colaboreze în luarea celor mai potrivite măsuri pentru prevenirea situaţiilor neplăcute pentru călători.

Tag-uri: CFR, viscol
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ