CFR: Trebuie să vedem dacă e nevoie de o linie de mare viteză în România

| 11 feb, 2014

Trebuie să vedem dacă e nevoie de o linie de mare viteză în România, iar în acest scop se impune realizarea unor studii de fezabilitate şi prefezabilitate, a declarat marţi, Adrian Dragomirescu, reprezentantul CFR SA, în cadrul Forumului de afaceri 'Franţa - Europa de Sud-Est'.

'Este nevoie de realizarea unor studii de fezabilitate şi prefezabilitate pentru a vedea dacă e nevoie sau nu de o linie de mare viteză în România. De exemplu, infrastructura de mare viteză a remodelat societatea franceză, şi de aceea trebuie să urmărim - prin studii - dacă construcţia unor astfel de linii de mare viteză este indicată sau nu în cazul ţării noastre', a afirmat Adrian Dragomirescu.

Acesta a precizat, totodată, că modernizarea Gării de Nord din Bucureşti poate avea loc fie printr-un proiect propus în sistem public, fie printr-un parteneriat public-privat.

'Se doreşte modernizarea Gării de Nord şi, posibil, transformarea ei în staţie de tranzit, care să facă legătura cu sudul ţării, respectiv Giurgiu, şi estul ţării - respectiv Constanţa. De asemenea, s-ar putea adopta soluţia trecerii Gării de Nord în subteran şi construirea unor tunele de conexiune cu cele două oraşe menţionate', a mai spus Dragomirescu.

Misiunea Economică Ubifrance a Ambasadei Franţei la Bucureşti a organizat Forumul de afaceri 'Franţa - Europa de Sud-Est', eveniment care se desfăşoară pe parcursul a două zile, respectiv marţi şi miercuri. 

La forum sunt prezenţi reprezentanţii a peste 400 de companii din 14 ţări, astfel, evenimentul constituindu-se într-un adevărat tur de forţă în domeniul business-ului. Companiile activează în sectoare precum: infrastructură, transporturi, energie, industrie auto, protecţia mediului, agricultură şi industrie alimentară, e-commerce, IT&C, dispozitive şi echipamente medicale. 

Cu acest prilej, oamenii de afaceri francezi vor avea ocazia să îi întâlnească pe potenţialii parteneri din Europa de Sud-Est, regiune cu 70 de milioane de locuitori şi un potenţial important de creştere economică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ