CFR SA, profit operațional de 166 mil lei în primele 11 luni

| 26 dec, 2013

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a înregistrat un profit operaţional (profitul EBITDA) de 166,1 milioane lei pe primele 11 luni din 2013, a anunțat compania într-un comunicat.

Faţă de profitul operaţional înregistrat la 31 martie 2013 (126,5 milioane lei), profitul la 11 luni este mai mare cu 31,2%.

„În contextul în care la ultima rectificare bugetară companiei nu i s-a mai alocat subvenţia pentru mentenanţă şi funcţionare a infrastructurii, prin măsurile operaţionale adoptate, pe termen scurt, de actualul management al companiei (numit în aprilie 2013), s-au achitat toate datoriile la bugetul de stat şi la bugetul asigurărilor sociale (şomaj, sănătate şi CAS), iar compania s-a menţinut pe profit, conform datelor contabile pe primele 11 luni ale acestui an”, precizează CFR SA.

Arieratele s-au redus cu 26,5% faţă de cele înregistrate la 31 martie 2013, iar creanţele au scăzut cu 26,9%, comparativ cu cele înregistrate la sfârşitul trimestrului I 2013.

CFR SA menţionează că au fost îndeplinite toate cele 37 de condiţionalităţi scadente în anul 2013, prevăzute în Acordul de Împrumut BERD 44.271, semnat de Compania Naţională de Cai Ferate 'CFR' SA şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

'Printre iniţiativele de eficientizare economică adoptate de echipa managerială pe termen scurt, CFR SA şi-a respectat angajamentele asumate în faţă instituţiilor financiare internaţionale şi s-a încadrat în ţintele prevăzute pentru acest an în Scrisoarea de Intenţie, semnată cu Fondul Monetar Internaţional şi Memorandumul de Înţelegere cu Uniunea Europeană', se mai spune în comunicat.

CFR SA este compania care administrează infrastructura feroviară publică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ