Chinezii au inventat un dispozitiv pentru detectarea alimentelor periculoase

| 05 sep, 2014

Compania chineză Baidu a realizat un dispozitiv inteligent, de forma unei baghete, capabil să analizeze conținutul mâncării, informează Agerpres.

Ideea unei baghete inteligente, care a fost prezentată într-un videoclip la 1 aprilie, a fost primită cu entuziasm, fapt ce a determinat gigantul IT să se gândească serios asupra acestei chestiuni, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei Baidu pentru AFP.

Noua etapă de dezvoltare a produsului a fost introdusă în această săptămână de compania chineză sub forma unui videoclip edificator. Baghetele care conțin senzori electronici au fost introduse succesiv în numeroase vase care conțineau ulei de bucătărie. Senzorii de pe acestea analizează temperatura și compoziția uleiului, iar un smartphone care este conectat la baghete afișează informațiile recepționate. Dacă uleiul este nepotrivit pentru consum se aprinde un led roșu de pe baghete.

Aceste baghete inteligente nu au fost încă lansate pe piață.

Citeşte şi: Chinezii au CLONAT o celebră localitate din Austria. Cu munte cu tot

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ