Un român a inventat senzorul care reduce cu 50% factura la apă caldă

| 12 sep, 2014

Un locuitor din Bacău a inventat un senzorul care blochează curgerea apei calde la robinet, dacă temperatura este sub 40 grade.

Invenția sa ar urma să aducă aducă economii semnificative la factura de întreținere.

Ideea i-a venit inginerului Ioan Botezatu, într-o zi când a aşteptat 25 de minute ca să vină apă caldă la robinet, constatând că se pierd astfel sute de metri cubi de apă.

Botezatu a participat cu invenția sa care reduce la jumătate factura, la un concurs de afaceri inovative, de unde speră să obţină finanţare, potrivit stiri.tvr.ro.

Concursul de afaceri inovative va selecta cele mai bune idei care vor primi finanţare, iar în finala competiţiei participă zeci de ţări din Europa de Est.

Tot cu o idee inovativă de afaceri a participat la același concurs și Radu Mihăilescu. Acesta vrea să facă o casă atât de eficientă energetic, încât să poţi furniza, contra cost, curent electric şi vecinilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 sep, 2014
Sorin Acela
Măăă, da' idioți mai sînteți! Invenția ar fi „fabuloasă”, numai dacă ar bloca apometru. Dacă blochează apa să curgă pur și simplu, înseamnă că și-a bătut singur cui în talpă.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ