Trei români au dezvoltat un sistem care îi ajută pe cei în situația lui Schumacher

| 17 iun, 2014

Bogdan Pop, Rareș Urdea și Bogdan Mursa, trei studenți de la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai, lucrează la un proiect prin care doresc să-i ajute pe pacienții care au suferit un atac cerebral sau leziuni la nivel cranian.

Cei trei au reprogramat jocuri celebre, precum „Snake”, astfel încât să fie controlate prin mișcări ale gurii sau limbii. Pentru a detecta mișcările, cei trei inventatori s-au folosit de senzorul folosit de consola de jocuri Kinect, dezvoltată de Microsoft.

„Urmăreşte să înlocuiască exerciţiile monotone şi plictisitoare şi repetitive cu acţiuni interesante, cu jocuri, cum este cel cu bulinele. Astfel, pacienţii nu se vor mai gândi la situaţia în care se află ci la faptul că trebuie să facă exerciţii”, explică Bogdan Pop, unul dintre inventatorii Smilestone, pentru citynews.ro. Sistemul i-ar putea ajuta pe logopezi, kinetoterapeuți, neurologi și psihologi.

„Intrând în lista de exerciţii, doctorul poate vedea, accesând fiecare joc, o scurtă descriere, ce mişcări sunt folosite în jocul respectiv şi ce muşchi sunt folosiţi. Astfel, el ştie şi îşi poate nota în ce zonă şi cu ce muschi a lucrat pacientul în ziua respectivă”, a adăugat Bogdan Mursa, potrivit yahoo.ro.

Proiectul studenților va concura în finala mondială Microsoft ImagineCup, una dintre cele mai mari competiții de inventică din lume destinată studenților, care va avea loc în Statele Unite, la Seattle și este organizată de cei de la Microsoft. Finala se va desfășura între 29 iulie și 2 august.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ