Chiţoiu: Reducerea CAS se va concretiza, va fi discutată cu FMI în aprilie în baza unui studiu cu BM

| 04 feb, 2014

Ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu, a declarat, marţi, că reducerea CAS va fi rediscutată cu reprezentanţii FMI la sfârşitul lunii aprilie, în baza unui studiu realizat împreună cu Banca Mondială, precizând că această măsură se va concretiza.

El a fost întrebat dacă reducerea CAS va fi reluată în discuţie în vară. "Nu, la următoarea misiune din luna aprilie, la sfârşitul lunii aprilie, pe baza unui studiu care se face împreună cu Banca Mondială, este aproape finalizat", a spus liberalul.

Ministrul a fost întrebat dacă a primit asigurări că măsura se va concretiza. "Se va concretiza", a replicat Chiţoiu.

El a mai susţinut că nivelul arieratelor companiilor de stat este depăşit în prezent cu 250 de milioane de lei, iar până la următoarea misiune din luna aprilie trebuie redus la valoarea din luna noiembrie.

Chiţoiu a precizat că vor fi alocate fonduri pentru acoperirea arieratelor la CNADNR şi la companiile din domeniul transporturilor, iar pentru companiile din industria armamentului se vor găsi soluţii de compensare şi de reducere a acestora.

Ministrul a mai menţionat că încasările la bugetul de stat sunt cu 500 de milioane de lei peste programul asumat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ