Ponta: Firmele dinamice pot fi interesate de programul prin care statul suportă jumătate din costul salarial

| 05 feb, 2014

Companiile dinamice a căror mentalitate este aceea de a angaja oameni tineri sunt cele care pot fi interesate de programul Guvernului prin care statul va suporta jumătate din cheltuielile salariale, în cazul în care creează 20 de noi locuri de muncă, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, premierul Victor Ponta.

'Pentru toate firmele care creează 20 de noi locuri de muncă, statul suportă jumătate din costul salarial. Nu este un program numai pentru tineri, dar firmele dinamice care au mentalitatea de a angaja oameni tineri vor fi beneficiare. Firmele mai conservatoare nu cred că vor fi interesate de acest program', a afirmat Ponta.

Luni, şeful Executivului a anunţat, după întâlnirea cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional /FMI/, că statul va suporta de la 1 iulie jumătate din cheltuielile salariale ale companiilor care creează cel puţin 20 de locuri de muncă.

'Măsura, care se adresează companiilor private, de asemenea stabilită, agreată în mod definitiv cu partenerii noştri internaţionali, este schema de ajutor de stat pentru companiile care creează minim 20 de locuri de muncă. Pentru acestea, statul va plăti jumătate din valoarea totală a cheltuielii salariale. Nu este vorba aici doar de o scădere a impozitului sau a contribuţiilor sociale, este vorba de jumătate din cheltuiala salarială din tot ceea ce, în limbajul comun, spunem 'salariul pe care angajatorul privat îl plăteşte', a anunţat prim-ministrul.

Pe de altă parte, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a precizat tot luni că măsura va fi valabilă timp de şapte ani, iar normele metodologice vor fi publicate în luna aprilie. Oficialul a adăugat că pentru acest program vor aplica numai 1.000 de firme pe an, echivalentul a 20.000 de locuri de muncă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ