Cîmpeanu: 10% din numărul elevilor din România vor fi nevoiţi şi săptămâna viitoare să fie în online

| 14 mai, 20:36

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, vineri seară, că săptămâna viitoare 10% dintre elevi vor continua cursurile online, aceştia fiind din 654 de localităţi unde rata de infectare este mai mare de 1 la mie. Alte 2,6 milioane de elevi vor perge fizic la şcoală. De săptămâna viitare, însă, elevii nu vor mai purta masca de protecţie în curtea unităţii de învăţământ.

”Din păcate, 10% din numărul elevilor din România vor fi nevoiţi şi săptămâna viitoare să fie în online.  Este vorba de elevii din şcolile din cele 654 de localităţi în care rata de infectare este mai mare astăzi de 1 la mie. Toţi ceilalţi elevi, în număr de peste 2,6 milioane, care învaţă în cele 2.527 de localalităţi în care rata de infectare este mai mică de 1 la mie vot putea merge săptămâna viitare la şcoală cu prezenţă fizică. Să sperăm că vinerea viitoare, pe 21 mai, vom avea şansa unei rate de infectare sub 1 la mie în multe localităţi, între care şi Bucureştiul” a declarat, vineri seară, la Antena 3, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, 300.000 de elevi nu vor putea merge cu prezenţă fizică la şcoală săptămâna viitoare.
Ministrul a precizat că, faţă de săptămâna actuală, săptămâna viitoare cu 100.000 de elevi mai mult vor merge fizic la şcoală.
În plus, săptămâna viitoare se va putea renunţa la masca de protecţie în spaţiile deschise, în curtea şcolii.
”Ministerul Educaţiei a transmis astăzi către şcoli să păstreze orarul decalat, pauzele decalate care să evite aglomerările de elevi în curtea şcolii. Se va putearenunţa la obligativitatea portului măştii (...) Masca de protecţie rămâne obligatorie doar în spaţiile închise”, a mai declarat ministrul.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ