Cinci consorţii au depus oferte pentru listarea Hidroelectrica

| 20 ian, 2014

Hidroelectrica a primit cinci oferte pentru intermedierea procesului de listare la bursă, potrivit unui comunicat al companiei.

Primul sindicat de intermediere este format din Alpha Finance, Alpha Bank, Deutsche Bank, SSIF Intercapital Invest, SSIF Broker şi Unicredit.

În continuare, austriecii de la Erste s-a aliat cu BCR şi cu banca de investiţii Goldman Sachs. Al treilea consorţiu este compus din Societe generale, BRD şi JP Morgan Securities, în vreme ce al patrulea este compus din Citigroup, Wood & Company, NBG Securities, Swiss Capital şi BT Securities.

În fine, ultimul pretendent este format din Raiffeisen Capital şi Morgan Stanley. Hidroelectrica va efectua o majorare de capital de 15%, acţiunile urmând să ajungă pe bursele de la Londra – prin intermediul certificatelor globale de depozit – şi Bucureşti.

Hidroelectrica este cel mai valoros producător de energie deţinut de către stat şi a doua societate ca valoare din portofoliul statului ca valoare, după Romgaz. În primele 11 luni din 2013, societatea înregistra un profit de 900 de milioane de lei. Romgaz s-a listat în toamna anului trecut, atât la Londra, cât şi La Bucureşti, fiind cea mai mare ofertă publică iniţială derulată vreodată de către stat.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ