Cinci persoane care au SPART mai multe locuinţe, printre care şi casa lui Theodor Stolojan, au fost reţinute

| 21 ian, 13:05

Cinci dintre cele 20 de persoane suspectate că au comis aproape 40 de spargeri de locuinţe şi o tentativă de omor au fost reţinute de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, care vor cere instanţei arestarea lor preventivă.

Procurorii vor mai cere instantei să emită mandate de arestare preventivă în lipsă pe numele altor doi suspecţi care la percheziţii nu au fost găsiţi.

Poliţiştii şi procurorii au făcut marţi 29 de percheziţii la adrese din Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi, fiind vizaţi membri ai clanurilor Pietroi şi Mogoş, suspectaţi că au comis 38 de fapte de tâlhărie şi furt din locuinţe, în perioada 2009-2014, precum şi o tentativă de omor, în 2014. La audieri au fost duse 20 de persoane, între care şi liderul interlop Vasile Fierbantu, zis Sile Pietroi.

Printre victimele membrilor grupărilor infracţionale ar fi Theodor Stolojan precum şi un judecator de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

O parte dintre suspecti sunt acuzati ca, în 24 decembrie 2014, au atacat un barbat care deţine un spaţiu comercial în complexul Doraly. Aceştia l-au lovit cu bate în zona capului şi i-au luat 200.000 de lei. Anchetatorii au bănuit iniţial că autorii au acţionat la pont, întrucât ştiau că bărbatul are la el mulţi bani. În urma cercetĂrilor, poliţiştii şi procurorii au stabilit, însă, că agresorii doar au banuit că, fiind ajunul Crăciunului, bărbatul ar putea să aibă la el o sumă importantă.

Potrivit procurorilor, membrii grupării intrau în locuinţe după ce forţau butucul de la yală, apoi furau bani şi alte bunuri. Hoţii acţionau în plină zi, după ce se asigurau că proprietarii nu sunt acasă, prejudiciul total fiind estimat la aproximativ şase milioane de lei.

Citeşte şi: ATENTATELE de la Paris: Patru persoane au fost arestate şi puse sub urmărire penală

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ