FĂRĂ SCRUPULE! O reţea de farmacii din România VINDEA medicamente CONTRAFĂCUTE pentru cancer. Despre ce farmacii este vorba

| 28 ian, 08:39

Anchetatorii au făcut mai multe percheziţii la o grupare suspectată că ar fi adus din Turcia medicamente contrafăcute pentru tratarea cancerului şi le-ar fi vândut pe piaţa din România printr-un lanţ de farmacii.

Mai mulţi bolnavi de cancer au reclamat la poliţie că au achiziţionat citostatice dintr-un lanţ de farmacii care avea produse mai ieftine. Poliţiştii au mers pe fir şi au descoperit o reţea care se ocupa de importul de medicamente din Turcia, dintre care o parte era exportată mai departe în spaţiul intracomunitar, iar o altă parte era vândută în ţară, prin intermediul lanţului de farmacii Elena.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, medicamentele care au ajuns la bolnavii de cancer nu erau periculoase pentru organism, dar nici nu conţineau substanţa activă care ar fi trebuit să-i ajute.

În acest dosar, polițiștii au desfășurat miercuri o acțiune care vizează rețeaua specializată în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul comercializării de medicamente, prin care s-ar fi realizat un prejudiciu de peste 3 milioane de euro.

Perchezițiile se desfășoară în București și județele Ilfov, Buzău, Iași, Ialomița, Argeș și Olt.

Polițiștii vor duce la audieri 10 persoane.

"La data de 28 ianuarie, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratul General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, efectuează 64 de percheziții la domiciliile unor persoane și sediile unor societăți comerciale bănuite de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) remis miercuri AGERPRES.

Polițiștii verifică 20 de firme specializate în activități de depozitare și comercializare de medicamente care s-ar fi sustras de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat.

"În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, în perioada anilor 2013-2014, reprezentanții societăților comerciale implicate ar fi creat circuite fictive pentru introducerea în lanțul legal a unor medicamente cu valoare mare de piață utilizate în tratamentele unor boli grave, precum cancer, hepatită, diabet, procurate la negru de pe piața internă sau comunitară", se mai arată în comunicat.

De asemenea, s-a mai stabilit că, prin intermediul societăților implicate, ar fi fost transferate sume importante de bani, aproximativ 5 milioane de euro, către persoanele vizate din circuitul infracțional, banii astfel obținuți fiind reintroduși în circuitul ilicit prin transferuri bancare și contracte de împrumut fictive.

"Prin acest mecanism, atât în circuitul legal din România, cât și în alte state comunitare, ar fi fost introduse inclusiv medicamente falsificate din categoria celor comercializate de reprezentanții firmelor implicate", precizează IGPR.

La acțiune participă aproape 200 de polițiști, luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și specialiști criminaliști.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 ian, 10:01
Cozma Lavinia
Prelucram din polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ