Lovitură fatală pentru evazioniști? Loteria Bonurilor Fiscale

| 29 ian, 19:03

În condițiile în care fenomenul a atins cote alarmante, combaterea eficientă a evaziunii fiscale devine o necesitate absolută, lucru pe care Executivul de la București pare să-l fi înțeles.

Loteria Bonurilor Fiscale, avizată de Guvern, cu un sistem de extragere lunară sau ocazională a bonurilor primite de cumpărători şi cu posibilitatea ca, din martie, un client să aibă dreptul să nu achite produsul selectat sau consumat dacă nu a primit bon fiscal de la comerciant, face parte dintr-o serie de programe și direcții de acțiune derulate de Cabinetul Victor Ponta, care a declarat război  unui dușman care amenință stabilitatea bugetară a României și resorturile dezvoltării sale, respectiv evaziunea fiscală.

Citeşte şi: Nu primeşti bon fiscal, nu plăteşti. De când se aplică decizia Executivului

În condițiile în care fenomenul a atins cote alarmante, combaterea eficientă a evaziunii fiscale devine o necesitate absolută, lucru pe care Executivul de la București pare să-l fi înțeles. Astfel, în ultima ședință de guvern, din data de 28 ianuarie 2015, a fost aprobată ordonanţa privind organizarea Loteriei Bonurilor Fiscale prin introducerea Loteriei Bonurilor Fiscale, după ce, în urma dezbaterilor publice, au fost aduse și câteva îmbunătățiri, respectiv extinderea dreptului de participare pentru persoanele de toate vârstele (s-a renunţat la pragul minim de vârstă de 18 ani) și nerestricţionarea la un singur bon fiscal/extragere/persoană.

De asemenea, ordonanța mai prevede ca începând cu 1 martie, în cazul refuzului agentului economic de a emite și înmâna bon fiscal, cumpărătorul să poată să nu achite bunul dobândit sau serviciul prestat, având în vedere că o tranzacție nefiscalizată nu reprezintă altceva decât o încălcare a legii. Așadar, cumpărătorul poate păstra bunul fără să îl mai plătească în cazul unui refuz al agentului economic de a emite bon fiscal.

Loteria Bonurilor Fiscale este un proiect ambițios, prin care Guvernul dorește să combată eficient evaziunea fiscală cu ajutorul tuturor românilor, care sunt stimulați prin câștiguri materiale. Astfel, la fel ca la loto, românii pot câștiga sume de bani până la un milion de lei, dar biletul de loterie ar fi obişnuitul bon fiscal. Practic, bonul care este aruncat la coșul de gunoi imediat după ieșirea din magazine, poate umple buzunarele cumpărătorilor. Prin acest proiect de responsabilizare fiscală, Guvernul declară război evazioniștilor, mecanismul dovedindu-și eficiența și în cadrul altor state din cadrul Uniunii Europene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 feb, 08:26
Adam
Afacere tip franciza
Oferte de lucru pentru toti! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time , sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
31 ian, 17:01
Rodica
Cea mai accesibila oferta de lucru! Suntem in continua extindere, cu mari perspective pentru perioada urmatoare! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
31 ian, 08:33
Adam
Afacere tip franciza
Surpriza totala pe piata ofertelor de lucru! Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ