SCANDAL DE PROPORŢII! Patriarh ortodox, milionar în euro, ascundea banii în conturile elveţiene

| 10 feb, 09:50

Uriașul scandal de evaziune fiscală prin intermediul băncii elvețiene HSBC a dat în vileag nume grele din mai multe țări și din mai multe domenii de activitate. Unul dintre acestea este un patriarh ortodox, scrie Money.ro.

Citeşte şi: S-a descoperit proprietarul celor 800 de milioane de dolari din Elveţia. E INCREDIBIL

Este vorba despre Sanctitatea Sa Karekin al II-lea, Patriarhul Suprem și Catolicos al tuturor armenilor. Cu numele de botez Ktrij Nersessian, el a fost întronat în anul 1999 ca cel de-al 132-lea Patriarh Suprem și Catolicos al Bisericii Ortodoxe Apostolice Armene.

El a călătorit în întreaga lume, vizitând diaspora armeană și promovând dialogul dintre confesiuni. Călătoriile sale l-au purtat în diferite locuri ale lumii, inclusiv în Vatican, Statele Unite ale Americii, India și Turcia

Documentele interne ale băncii elvețiene HSBC îl plasează pe Karekin al II-lea printre clienții săi din anul 2000. El avea legătură cu un cont numit „Sanctitatea Sa Karekin al II-lea Nersis", pe contul bancar figurând o sumă de 1,1 milioane de dolari în 2006-2007.

Mai multe pe Money.ro.

Citeşte şi: Percheziţii la suspecţi de evaziune şi spălare de bani. PREJUDICIUL: Peste 100 de milioane de dolari

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 feb, 13:16
Simedru
Adevarata Credinta!
Cei care cred ca popii se inchina lui Dumnezeu, se inseala amarnic, ca singurul lor zeu, ii "Banul-Ochiul Dracului"!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ