Dezvăluiri INCENDIARE în dosarul "Gala Bute". Cine a sponsorizat gala cu aproape 700.000 de euro

| 03 feb, 17:02

Potrivit DNA, firma lui Adrian Gărdean a fost cea care a sponsorizat Gala Bute cu trei milioane de lei, la cererea fostului secretar general al MDRT Gheorghe Nastasia. Acesta din urmă i-a promis că va facilita aprobarea finanţărilor pentru lucrările executate de Termogaz Company în cadrul programului "Schi pentru România".

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2011, Gheorghe Nastasia i-a solicitat lui Adrian Gărdean, reprezentantul în fapt al SC Termogaz Company SA, aproximativ 10 la sută din valoarea plăţilor încasate de această firmă, în schimbul promisiunii că va facilita aprobarea finanţărilor pentru lucrările executate de firmă în cadrul programului "Schi pentru România". Nastasia i-ar fi indicat lui Gărdean ca această sumă, de aproximativ trei milioane de lei, să o plătească societăţii lui Rudel Obreja, Europlus Computers SRL, cu titlu de sponsorizare pentru Gala Bute.

Citeşte şi: Gala Bute: LEONARD DOROFTEI face declaraţii ULUITOARE

Direcţia Naţională Anticorupţie a prezentat într-un comunicat că procurorii l-au reţinut, în dosarul "Gala Bute", pe Rudel Obreja, reprezentant al SC Europlus Computers SRL şi preşedintele Federaţiei Române de Box la data faptelor, pentru două infracţiuni de spălare de bani, două infracţiuni de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.

Citeşte şi: Anunţ NEAŞTEPTAT făcut de Lucian Bute

Alături de el au fost reţinuţi şi primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă, pentru abuz în serviciu, Ştefan Lungu, fost consilier personal al Elenei Udrea la Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi fost administrator al SC Last Time Studio SRL, pentru trafic de influenţă şi Gheorghe Nastasia, fost secretar general al MDRT, pentru luare de mită.

Citeşte şi: DOSARUL ”Gala Bute”: DNA cere arest preventiv pentru Obreja şi Resmeriţă şi arest la domiciliu pentru Lungu şi Nastasia

În acelaşi dosar au fost reţinuţi Miron Dorel Gărdean, acţionar majoritar şi administrator al societăţii de construcţii Termogaz Company SA, pentru cumpărare de influenţă şi instigare la abuz în serviciu, Adrian Gardea, reprezentant al aceleiaşi firme, pentru cumpărare de influenţă şi Miron Lupulescu, directorul general al societăţii, pentru cumpărare de influenţă, instigare la abuz în serviciu, spălare de bani şi evaziune fiscală.

În cazul inculpaţilor Adrian Gărdean, Miron Gărdean şi Miron Lupulescu, procurorii au dispus control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, cu obligaţia de a nu părăsi ţara pe perioada măsurii preventive.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ