Cine este clujeanul care a iniţiat petiţia pentru autonomia Transilvaniei

| 15 mar, 2014

Fancsali Ernő, bărbatul care a depus o petiţie pentru autonomia Transilvaniei la prefectura Cluj, este un tânăr în vârstă de 22 de ani, absolvent al Universităţii "Babeş-Bolyai", din Cluj Napoca.

Tânărul a spus că s-a săturat ca Transilvania să fie "degradată şi jefuită de politicieni" şi că îşi doreşte "o Transilvanie europeană, autonomă, într-o Românie federală, o Românie mai aproape de Europa şi nu una miticizată sau balcanizată, cum e acum". Tânărul susţine că au existat presiuni, în special din partea unui deputat PSD, Ovidiu Iane, pentru oprirea campaniei de semnături pentru petiţie. Bărbatul susţine că a fost ameninţat şi de membri ai partidului Noua Dreaptă.

La momentul depunerii petiţiei la Prefectura Cluj, bărbatul reuşise să strângă 10.300 de semnături, scrie yahoo.ro.

Fancsali Ernő este membru al Asociaţiei Transilvania Democrată, înfiinţată cu o săptămână în urmă. Potrivit paginii personale de Facebook, Ernő locuieşte în Cluj-Napoca şi s-a născut în Odorheiu Secuiesc, oraş din Harghita în care populaţia maghiară este majoritară (peste 90% dintre locuitori sunt etnici maghiari).

Fancsali Ernő a înfiinţat şi o pagină de Facebook dedicată proiectului său, pagină căreia i s-au alăturat, până acum, peste 10.400 de fani.

Vorbitor de maghiară, română, engleză şi germană, Ernő s-a implicat şi în alte campanii. Potrivit siteului causes.com, Ernő este un activist împotriva proiectului minier de la Roşia Montană şi a susţinut o campanie care cerea demisia actualului premier al României, Victor Ponta. Pe lângă iniţierea campaniei de strângere de semnături pentru autonomia Transilvaniei, Ernő a iniţiat şi o campanie care cerea ca parlamentarii români să fie plătiţi cu salariul minim pe economie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 mar, 2014
Carcotas
apartenenta
Subscriu la cele afirmate de tanar!Suntem satui de balivernele celor din sudul si sudestul RO.Miticii si balcanismele de tip oriental ne-au facut mult rau!Acolo s-au strans toate gunoaiele care au veleitati de sefi.Hotii si crima organizata fac concurenta Americii de sud.Credibilitatea externa au compromis-o toti nenorocitii din sfera de educatie a fanariotilor si slugilor mioritice!Dupa unirea cu tara mafiota cei din Bucuresti au exploatat la sange provincia Transilvana.Este suficient!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ