Cine este Eduard Hellvig, viitorul director al SRI. Declaraţia de avere a lui Eduard Hellvig

| 19 feb, 17:41

Eduard Hellvig va fi numit şef al SRI, anunţul oficial fiind făcut de Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă.  În prezent, Eduard Hellvig este europarlamentar. Totodată, el a fost fost secretar general al PNL şi este actual vicepreşedinte al partidului.

Potrivit CV-ului postat pe pagina sa, Eduard Hellvig este europarlamentar din septembrie 2013. În prezent, el este şi membru al Comisiei pentru piaţa internă şi protecţia consumatorilor,precum şi membru supleant în Comisia pentru industie, cercetare şi energie şi în Subcomisia pentru securitate şi apărare.

În perioada 20 decembrie 2012 – 3 septembrie 2013, Eduard Hellvig a fost vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, precum şi membru în Comisia pentru Afaceri Europene şi în Delegaţi României la Adunarea Parlamentară a NATO.

Totodată, pentru scurt timp (mai – decembrie 2012), Hellvig a fost ministrul al Dezvolătorii Regionale şi Turismului.

Ca membru al PNL, Eduard Hellvig a fost consilier al vicepreşedintelui PNL Horia Rusus, la sfârşitul anilor '90 şi al lui Constantin Dudu Ionescu, fost ministru de Interne. În plus, el a fost Secretar General al PNL în perioada 2011 – 2014.

În perioada 2004-2008, Hellvig a fost deputat din partea PC şi secretar al Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor, iar între anii 2006 şi 2007 a fost europarlamentar.

Eduard Hellvig a absolvit cursurile Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Babeş-Bolyay din Cluj şi a obţinut titlul de doctor la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

Eduard Hellvig declaraţie de avere

Potrivit declaraţiei de avere, publicată de Mediafax în aprilie 2014, Eduard Hellvig are două suprafeţe de teren agricol de 401 metri pătraţi (Ilfov) şi 665 de metri pătraţi (Bihor), deţinute în cotă parte cu soţia sa. În aceleaşi judeţe deţine şi două case de locuit, una de 143 de metri pătraţi în Ilfov şi alta de 210 de metri pătraţi în Bihor.

Europarlamentarul nu precizează să aibă în proprietare autoturisme sau bijuterii şi obiecte de artă de peste 5.000 de euro. De asemenea, economiile sale în conturi bancare se ridică la 32.878 de lei şi 79.764 de euro.

Pe de altă parte, Hellvig are datorii de 145.000 de euro la o persoană fizică, Viorel Dumitras, iar 28.568 de euro la BRD.  Veniturile sale pe anul trecut se ridică la 65.403 de lei pentru perioada în care avea calitatea de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, iar alţi 31.031 de euro pentru cele patru luni de mandat în Parlamentul European. Soţia sa, având calitatea de director medical, a beneficiat de 149.460 de lei de la o clinică privată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ