Crin Antonescu dă cărţile pe faţă. Prima reacţie după numirea şefului SRI

| 19 feb, 19:48

Fostul lider PNL, Crin Antonescu, a declarat că președintele a făcut o alegere bună prin nominalizarea lui Eduard Hellvig pentru a conduce SRI-ul.

”Propunerea lui Klaus Iohannis este bună, îl cunosc bine pe Eduard Hellvig și voi vota pentru el în Parlament. E o propunere care are șanse mari să treacă. Dacă și cei din PSD doresc un șef civil, cu o cultură democratică, e o formulă pe care o pot susține. Eu l-am susținut să vină în vârful politicii. Nu cred că poate fi suspectat de o legătură a sa, în această funcție, cu vreun partid, nici măcar cu PNL.”, a spus Crin Antonescu la B1 TV.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, joi, pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii.

Cine este Eduard Hellving

Potrivit CV-ului postat pe pagina sa, Eduard Hellvig este europarlamentar din septembrie 2013. În prezent, el este şi membru al Comisiei pentru piaţa internă şi protecţia consumatorilor,precum şi membru supleant în Comisia pentru industie, cercetare şi energie şi în Subcomisia pentru securitate şi apărare.

În perioada 20 decembrie 2012 – 3 septembrie 2013, Eduard Hellvig a fost vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, precum şi membru în Comisia pentru Afaceri Europene şi în Delegaţi României la Adunarea Parlamentară a NATO.

Totodată, pentru scurt timp (mai – decembrie 2012), Hellvig a fost ministrul al Dezvolătorii Regionale şi Turismului.

Ca membru al PNL, Eduard Hellvig a fost consilier al vicepreşedintelui PNL Horia Rusus, la sfârşitul anilor '90 şi al lui Constantin Dudu Ionescu, fost ministru de Interne. În plus, el a fost Secretar General al PNL în perioada 2011 – 2014.

În perioada 2004-2008, Hellvig a fost deputat din partea PC şi secretar al Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor, iar între anii 2006 şi 2007 a fost europarlamentar.

Eduard Hellvig a absolvit cursurile Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Babeş-Bolyay din Cluj şi a obţinut titlul de doctor la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

Citeşte şi: Ce se ASCUNDE în spatele nominalizării lui Eduard Hellvig la şefia SRI

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 feb, 16:24
din america
Vrajeala
Legatura lui hellvig poate fi cu vechiul secu care este de fapt si cel nou . Antonescu este necredibil de cand a fost speriat de baietii cei destepti . A devenit o marioneta a lor .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ