Iohannis a reuşit să se enerveze. Primul moment care l-a iritat pe noul preşedinte

| 19 feb, 22:21

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că votul dat de Senat în cazul cererii DIICOT de încuvinţare a urmăririi penale a lui Varujan Vosganian l-a surprins. "Nu așa reușim să reabilităm Parlamentul", a avertizat şeful statului într-un interviu la Digi 24.

Klaus Iohannis a spus că votul dat în Senat în cazul lui Varujan Vosganian şi discursul acestuia în plen l-a iritat "uşor".

Întrebat cum s-a simțit după ce Varujan Vosganian a vorbit în plenul Parlamentului, Iohannis a răspuns: "Ușor iritat."

"Nu m-am așteptat. Am și comunicat imediat. Am avut impresia, încă mai am impresia, că lumea își dorește o deschidere, o transparentizare. De ce s-a votat așa? Se pot face multe analize, dar cu certitudine nu așa reușim să reabilităm Parlamentul. Nu așa putem să reabilităm imaginea Parlamentului în fața alegătorului", a avertizat Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Victor Ponta, AMENINŢAT de Klaus Iohannis din cauza cumnatului său

Varujan Vosganian a scăpat joia trecută de urmărirea penală, plenul Senatului respingând cererea formulată în acest sens de DIICOT. 71 de voturi au fost împotriva ridicării imunităţii lui Varujan Vosganian, 56 de voturi "pentru", iar 5 voturi au fost anulate.

DIICOT a solicitat, în 2 februarie, procurorului general al României să ceară Senatului avizarea cererii de urmărire penală pe numele lui Varujan Vosganian, ministru al Economiei în perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, sub aspectul infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare.

O altă solicitare a DIICOT de urmărire penală a lui Vosganian în acelaşi dosar a fost respinsă de Senat pe 7 octombrie 2013.

Citeşte şi: Reacţia ACIDĂ a lui Iohannis în cazul Elenei Udrea: Acum se face lumină

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ