Alina Gorghiu DEZVĂLUIE planul lui Iohannis prin numirea lui Hellvig la SRI

| 19 feb, 19:57

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat că propunerea lui Eduard Hellvig în fruntea Serviciului Român de Informații este o procedură normală, adăugând că PNL va susține nominalizarea în Parlament.

Propunerea făcută de Președintele României are menirea de a pune capăt unei situații de interimat la SRI și de a întări autoritatea unei instituții care a fost supusă mai multor atacuri politice în ultima perioadă. Domnul Eduard Helvig are o  serioasă activitate publică, corectă și necontroversată, iar nominalizarea sa va fi susținută de către PNL în Parlament, se arată în comunicatul de presă.

Citeşte şi: Ce se ASCUNDE în spatele nominalizării lui Eduard Hellvig la şefia SRI

Ne aflăm în fața unei proceduri normale, în care, conform Constituției, Parlamentul este chemat să numească, la propunerea Preşedintelui României, un director de serviciu de informaţii. În spiritul și litera legilor și ale Constituției României, cât și prin natura valorilor pe care le promovează, Partidul Național Liberal consideră că este absolut firesc ca din partea Președintelui României să vină o propunere civilă pentru conducerea Serviciului Român de Informații”, a declarat Gorghiu.

Citeşte şi: Cine este Eduard Hellvig, viitorul director al SRI. Declaraţia de avere a lui Eduard Hellvig


Klaus Iohannis l-a propus pe liberalul Eduard Hellvig la conducerea SRI, după ce George Maior a demisionat în urmă cu ceva timp. Fostul secretar general al PNL s-a declarat onorat de încrederea pe care șeful statului i-a acordat-o.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ