Cine este Eduard Hellvig şi ce se ASCUNDE în spatele nominalizării la şefia SRI

| 19 feb, 18:48

La două luni de la preluarea mandatului de președinte, Klaus Iohannis a găsit pe cine să pună în fruntea SRI. Este vorba tot despre un liberal, Eduard Hellvig, ardelean ca şi preşedintele.

Pe cei doi îi leagă multe. Iohannis este recunoscut pentru calmul său, iar despre Hellvig, președintele spune că are și el această calitate. Dar, cel mai important este că amândoi au avut un proces cu ANI, pe care l-au câștigat la ÎCCJ.

Declarat în 1 aprilie 2013 de Curtea de Apel Bucureşti incompatibil, prin admiterea unui raport de evaluare în acest sens din partea Agenţiei Naţionale de Integritate, Eduard Hellvig a câştigat, în final, în decembrie 2014 procesul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Concluzia ANI fusese aceea că Hellvig s-a aflat în stare de incompatibilitate în 2012 exercitând simultan funcţia de ministru şi pe cea de director în cadrul SC Sintezis Birotica SRL.

Citeşte şi: Eduard Hellvig, viitorul şef SRI, mesaj de GROAZĂ pentru corupţi

Cine este Eduard Hellving

Potrivit CV-ului postat pe pagina sa, Eduard Hellvig este europarlamentar din septembrie 2013. În prezent, el este şi membru al Comisiei pentru piaţa internă şi protecţia consumatorilor,precum şi membru supleant în Comisia pentru industie, cercetare şi energie şi în Subcomisia pentru securitate şi apărare.

În perioada 20 decembrie 2012 – 3 septembrie 2013, Eduard Hellvig a fost vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, precum şi membru în Comisia pentru Afaceri Europene şi în Delegaţi României la Adunarea Parlamentară a NATO.

Totodată, pentru scurt timp (mai – decembrie 2012), Hellvig a fost ministrul al Dezvolătorii Regionale şi Turismului.

Ca membru al PNL, Eduard Hellvig a fost consilier al vicepreşedintelui PNL Horia Rusus, la sfârşitul anilor '90 şi al lui Constantin Dudu Ionescu, fost ministru de Interne. În plus, el a fost Secretar General al PNL în perioada 2011 – 2014.

În perioada 2004-2008, Hellvig a fost deputat din partea PC şi secretar al Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor, iar între anii 2006 şi 2007 a fost europarlamentar.

Eduard Hellvig a absolvit cursurile Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Babeş-Bolyay din Cluj şi a obţinut titlul de doctor la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

Citeşte şi: Crin Antonescu dă cărţile pe faţă. Prima reacţie după numirea şefului SRI

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 feb, 09:58
sthudentul
Eduard Hellvig alaturi de Ponta, Sova, etc. reprezinta generatia ratata de politicieni tineri.
Nu este recomandat de absolut nicio realizare din trecutul sau din prezentul sau pentru o astfel de functie. Daca isteria cu paltonul de la Paris parea o treaba totusi benigna numindu-si ţuţărul la SRI e clar ca Klaus Vodă a ţinut sa-si marcheze inceputul domniei.(cacofonia e voita)

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ