CINE este Sevil Shhaideh, noul ministru al Dezvoltării

| 20 mai, 19:44

Sevil Shhaideh este noul ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în locul lui Liviu Dragnea. Astăzi Shhaideh a depus jurământul la Palatul Cotroceni.

Noul ministru a lucrat vreme de aproape două decenii la Consliul Judeţean Constanţa. După 2004, s-a apropiat atât de Nicuşor Constantinescu, cât şi de Liviu Dragnea. În 2012, a fost numită secretar de stat şi, acum, iată, se pregăteşte să devină ministru al Dezvoltării.

Sevil Shhaideh s-a angajat la Consiliul Judeţean Constanţa în 1993. A fost, până în 2007, directorul departamentului de Sisteme Informatice din cadrul instituţiei. Apoi,între 2007-2012, a ocupat funcţia de şef al Direcţiei Generale de Proiecte. În aceeaşi perioadă, a fost şi coordonator al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România. Din această calitate a început colaborarea cu Liviu Dragnea. Din 2012, după căderea guvernului Mihai Răzvan Ungureanu, Sevil Shhaideh s-a mutat la Ministerul Dezvoltării.

Citeşte şi: Sevil Shhaideh, noul ministru al Dezvoltării, a JURAT pe Coran

Cristinel Dragomir, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Constanţa:

"Personal, sunt convins că valoarea ei profesională a recomandat-o pentru această funcţie de secretar de stat şi, iată, şi pentru cea de ministru".

Sevil Shhaideh s-a căsătorit cu un cetăţean sirian. Martori au fost Nicuşor Constantinescu şi Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea, fost ministrul al Dezvoltării:

"Cred că va fi un ministru foarte bun. Nu vine mâine sau astăzi pentru prima dată în minister. În religia musulmană nu există termenul de naş, sunt martori. O cunosc pe doamna Sevil de 15 ani, nu numai eu, toţi cei care am lucrat în administraţia locală. Am fost mai mulţi şi am fost numiţi martori"

Mihai Petre, fost consilier judeţean:

"Intrarea sa în minister s-a datorat profesionalismului său. Însă ca ministru, este evident că, dacă doamna Sevil nu era fina domnului Dragnea, astăzi nu ar fi fost propusă".

Citeşte şi: Iohannis a semnat decretul privind numirea lui Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării

Puţin peste 55.000 de lei a câştigat, în 2014, Sevil Shhaideh ca secretar de stat în subordinea lui Liviu Dragnea. La această sumă, se adaugă alţi 60.000 de lei pe care i-a primit ca membru al unei structuri a Exim Bank, potrivit digi24.ro.

De asemenea, împreună cu soţul ei, Sevil Shhaideh deţine o firmă ce are ca activitate principală comerţul de produse alimentare, tutun şi băuturile alcoolice în diferite magazine. Sevil Shhaideh mai deţine un apartament în municipiul Constanţa, achiziţionat încă din 1994.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ