Cine îi ia locul lui TEODOR MELEŞCANU la şefia SIE

| 22 sep, 2014

Dupa demisia lui Teodor Melescanu de la sefia Serviciului de Informatii Externe (SIE), conducerea institutiei va fi asigurata de cel care fusese adjunctul acestuia.

"Cu aceeasi data (a demisiei directorului - n.red.), conducerea Serviciului este asigurata de domnul general Silviu Predoiu, adjunct al directorului SIE", se arata pe site-ul oficial al SIE.

Silviu Predoiu este cel care a asigurat conducerea interimara a Serviciului si in anul 2012, cand Mihai Razvan Ungureanu a renuntat la functia de director al SIE pentru a fi prim-ministrul Romaniei.

Silviu Predoiu, in varsta de 55 de ani, a fost avansat in gradul de general de patru stele, in 2011, de catre presedintele Traian Basescu. El a fost numit adjunct al directorului SIE in anul 2005, la numai cateva luni dupa ce Serviciul a rezolvat cu succes criza celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak.

Directorul interimar al SIE a absolvit Facultatea de Geologie-Geografie din cadrul Universitatii Bucuresti in 1984, iar intre 1987 si 1989 a urmat un curs de informatii externe. Silviu Predoiu s-a incadrat in SIE in anul 1990, conducand, pe rand, mai multe directii, printre care combaterea crimei organizate, antiterorism si contraspionaj.

Teodor Melescanu a demisionat, luni, din functia de director al Serviciului de Informatii Externe, urmand sa se inscrie, ca independent, in cursa pentru presedintia Romaniei. Presedintele Traian Basescu a trimis, luni, o scrisoare in care ii informeaza pe presedintii celor doua camere parlamentare ca directorul SIE a demisionat din functie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ